GALERIE FOTO Ecaterina Andronescu: „Lucrările la campusurile şcolare începute și abandonate vor fi reluate”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul învătămânțului, Ecaterina Andronescu, s-a aflat astăzi la Arad. Ea a fost prezentă de dimineața la sărbătoarea Liceului Pedagogic din Arad, Preparandia -200 de ani de învățământ românesc la Arad, dar și la  evocarea marelui patriot și om politic Vasile Goldiș. Ministrul a susținut și două conferințe de presă, una la Prefectura Arad și una la sediul PSD Arad.

În programul de astăzi mai sunt incluse vizitarea obiectivului de investiții Inspectoratul Școlar și Palatul Copiilor, o întâlnire cu învățătorii la Liceul Pedagogic și două vizite în județ (Vladimirescu și Bărzava). Vizita ministrului învățământului vine la o zi după cea a ministrului delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Click pe poză pentru GALERIE FOTO!

image
image
image

Astfel, după ce ieri ministrul delegat a dat profesorilor arădeni vestea bună a eșalonării banilor pe care statul trebuie să îi înapoieze cadrelor didactice, ministrul Ecaterina Andronescu a venit cu alte vești pentru învățământul arădean.

Așadar vor fi deblocate aproximativ 80 de posturi pentru școlile din județul Arad. Vor fi reluate lucrările la campusurile şcolare începute și abandonate, cum este cel de la Nădlac. În acest sens, vor fi utilizate fonduri europene, cel mai probabil prin Banca Mondială.

Spații necorespunzătoare pentru clasa pregătitoare

Pe de altă parte, Ecaterina Andronescu a criticat condițiile în care învață în multe școli clasa pregătitoare. Ea a arătat că multe școli nu au avut bani să adapteze spațiile pentru copiii mici și că în multe locuri se învață în spații necorespunzătoare.

„Se va face o analiză pentru a se vedea dacă la anul va mai fi clasă pregătitoare la școală. Sunt unele județe în care s-a purtat un dialog cu părinții care în proporție de 98 % optează pentru grădiniță. Vedem dacă o vom păstra la școală această clasă sau nu”, spune Ecaterina Andronescu.

În cadrul unor întâlniri cu cadrele didactice din mediul universitar si preuniversitar, Ecaterina Andronescu a asigurat că educația este privită ca o prioritate în momentul de față.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite