FOTO Doi pompieri arădeni vor traversa America de Sud, pe motociclete, în scop umanitar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi arădeni au mers cu motocicletele spre Maroc FOTO arhivă
Cei doi arădeni au mers cu motocicletele spre Maroc FOTO arhivă

Cei doi arădeni care în urmă cu câteva luni au plecat spre Maroc în cadrul unei expediţii de amploare pe motociclete, vor traversa în curând America de Sud pe motociclete, tot în cadrul unui proiect umanitar.

Flames on Bikes, prin intermediul International Police Association (IPA) regiunea 1 Arad, a demarat în primăvara acestui an un important proiect umanitar, intitulat „Flames on Bikes–Across Europe to Africa”. Consiliul Judeţean Arad şi câteva societăţi private s-au alăturat acestui demers şi au devenit parteneri oficiali în cadrul acestui proiect.

Este vorba despre Rareş Bârsan, medic în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, şi Domiţian Giurgiu, pompier salvator în cadrul aceleaşi instituţii. Prima deplasare a avut ca scop colectarea de fonduri pentru copiii bolnavi de leucemie, acordarea de asistenţă medicală gratuită comunităţilor izolate din Maroc, precum şi stabilirea de legături între IPA Regiunea 1 Arad şi unităţile de pompieri, jandarmi şi poliţişti din Maroc.

Strângerea de fonduri s-a făcut atât pe plan local cât şi de la unităţile de pompieri, poliţie şi jandarmerie de-a lungul itinerariului propus. De curând, cei doi s-au deplasat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara, care este singurul spital de profil din vestul ţării. Aici, i-au înmânat doamnei profesor Marghit Şerban o donaţie din partea sponsorilor, în valoare de 11.700 de lei.

„Aceasta a fost prima ediţie dintr-o acţiune caritabilă desfăşurată pe două continente. Ne bucurăm că proiectul «Flames on Bikes - Across Europe to Africa», a luat sfârşit cu bine. De curând, ne-am deplasat la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii «Louis Ţurcanu» din Timişoara, care este singurul spital de profil din vestul ţării. Aici, i-am înmânat doamnei profesor Marghit Şerban o donaţie din partea sponsorilor noştri, în valoare de 11.700 de lei. Nu ne vom opri însă aici, urmează partea a doua «Flames on Bikes - America de Sud», acţiune care se va derula în luna decembrie 2014”, a declarat Rareş Bârsan, medic în cadrul ISU Arad.

Chiar dacă în prima expediţie au avut parte şi de neplăceri, deoarece au fost călcaţi de hoţi şi multe altele nu s-au descurajat. „M-aţi impresionat profund cu gestul dumneavoastră. Implicarea activă în favoarea celor aflaţi în nevoie şi în suferinţă face cinste deopotriva autorilor ei, cât şi celor cărora li se adresează. Ne bucurăm că aţi intrat în viaţa noastră şi suntem recunoscători sorţii că v-am întâlnit. Vă doresc mult noroc şi succes în tot ceea ce întreprindeţi”, au fost cuvintele rostite de Marghit Şerban la primirea donaţiei din partea celor doi arădeni.

Vă mai recomandăm: FOTO Peripeţiile a doi români ajunşi în Africa pe motor: Cum au fost furaţi în Franţa, ignoraţi de Ambasada României şi primiţi ca nişte regi, în Maroc, eroii copiilor bolnavi de leucemie

FOTO Cei doi pompieri arădeni care au plecat spre Africa în scop umanitar au fost furaţi în Franţa

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite