FOTO VIDEO Cei trei pompieri care şi-au riscat viaţa şi au fost răniţi la Câmpulung vor fi recompensaţi cu câte 50 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pompierii răniţi în incendiul de la Câmpulung  FOTO Laurenţiu Ionescu
Pompierii răniţi în incendiul de la Câmpulung  FOTO Laurenţiu Ionescu

Cei trei pompieri care au fost răniţi pe data de 2 octombrie  în încercarea de a stinge incendiul de la un depozit de deşeuri periculoase din Câmpulung vor fi înaintaţi în grad. Revoltător este faptul că recompensa bănească a acestora nu va depăşi suma de 50 de lei.

O sută de pompieri s-au luptat cu flăcările şi fumul gros nouă ore până au reuşit lichidarea incendiului.Pentru trei dintre aceştia a fost necesar internarea în spital. Explozia unui recipient umplut cu ulei le-a provocat multiple arsuri pe faţă şi mâini.Deşi şi-au riscat viaţa şi chiar au fost la un pas să o piardă, autorităţile nu pot recompensa acest lucru decât cu suma de 50 de lei. „Vor lua imensa sumă de 50 de lei la salariu.Noi am făcut o acţiune de întrajutorare a lor şi am să extind această acţiune.Am discutat cu colegii să strângă bani. Vor fi astfel sume mai substanţiale pentru aceşti trei colegi ai mei care au probleme medicale”, a declarat, pentru Adevărul, Ion Popa, comandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Argeş.

Cei trei pompieri sunt internaţi la Spitalul Militar din Piteşti. Muscalu Gheorghe are 29 de ani şi este pompier de şapte ani.Grav rănit pe faţă şi mâini, nu vrea să renunţe la meserie şi vrea să iasă la pensie tot pompier. „A avut loc un suflu. După aceea am văzut că mai mişcăm, că suntem în viaţă şi am căutat ieşirea. Ne-am gândit că aici ne-a fost sfârşitul”, a spus Gheorghe Muscalu. „A fost foarte greu, haos, flăcări, fum, suflu de la explozie”, şi-a reamintit un alt pompier rănit, Vasile Bebeşelea.

Eroii vor fi înaintaţi în perioada următoare în grad, ca răsplată pentru modul în care au acţionat pentru stingerea incendiului. Alţi trei colegi ai lor vor fi, de asemenea, înaintaţi în grad. Chiar Ministrul de Interne, Radu Stroe, va oficia ceremonia. Pe lângă gradul militar superior (toţi sunt subofiţeri), cei şase militari vor câştiga la salariu doar 50 de lei pe lună!

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite