FOTO Cetăţenii, chemaţi să ajute la identificarea fetiţei omorâte şi incendiate la Arad. Chipul victimei a fost făcut public

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Procurorul care anchetează cazul fetiţei găsite moarte şi fără picioare lângă un cimitir din cartierul arădean Bujac a extins cercetările şi pentru fapte de violenţă în familie sub forma omorului. Cercetările se fac in rem, pentru faptă, familia nefiind încă identificată.

UPDATE: Autorităţile au făcut publică fotografia fetiţei omorâte la Arad, făcând apel la cetăţeni pentru a ajuta la identificarea victimei, în condiţiile în care nu a fost raportată dispariţia niciunui copil. 

„În urma efectuării autopsiei medico-legale la care au participat şi organele de cercetare penală delegate în cauză s-a stabilit de către medicul legist că victima este de sex feminin, cu vârsta cuprinsă între 5-6 ani, că moartea a fost violentă şi s-a datorat posibil unui traumatism cranio-cerebral acut cu prezenţa unui hematom subdural, data morţii datează cu 24-48 ore anterior găsirii cadavrului.



Organele de cercetare penală din cadrul I.P.J. Arad efectuează investigaţii pentru identificarea şi vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere atât private cât şi publice din vecinătatea zonei în care a fost găsit cadavrul victimei.

Fetita moarta Arad FOTO Parchetul Tribunalului Arad

De asemenea, organele de poliţie delegate verifică, cu sprijinul D.G.A.S.P.C., minorii instituţionalizaţi cât şi dispariţiile de minori înregistrate la nivel naţional.

Atât cu ocazia cercetării la faţa locului cât şi după reluarea acestora, existând suspiciuni că s-a folosit un accelerator pentru producerea incendiului, s-a dispus lărgirea zonei de căutare a unor eventuale recipiente a căror conţinut a fost folosit pentru incendiere”, au transmis procurorii. 

Ştirea iniţială

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, Ruxandra Tarcea, fetiţa găsită moartă nu a fost încă identificată, urmând ca o fotografie a acesteia să fie dată publicităţii pentru a fi identificată.

Procurorul Ruxandra Tarcea a mai spus că între timp, procurorul de caz a extins cercetările in rem pentru violenţă în familie sub forma omorului. Concret, asta înseamnă că, deşi familia fetiţei nu a fost identificată, cercetările se fac pentru faptă, pornind de la faptul că dispariţia victimei nu a fost raportată autorităţilor.

Procurorul Ruxandra Tarcea de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a declarat pentru News.ro că procurorii au stabilit că trupul copilului găsit la marginea cimitirului din localitatea Bujac, judeţul Arad, aparţine unei fete de 5-6 ani.

„Procurorul de caz stabilit că acel cadavru găsit lângă cimitir aparţine unei persoane minore de 5-6 ani. A fost lovită cu un corp contondent în zona craniană, iar incendierea a fost făcută în zona picioarelor. Se lucrează la identificarea cadavrului, mai ales că nu a fost reclamată nicio dispariţie în zonă, în ultima perioadă”, a declarat Ruxandra Tarcea.

Ruxandra Tarcea a declarat că ipoteza potrivit căreia victima ar fi copilul unor imigranţi este exclusă.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cadavrul incendiat găsit la marginea unui cimitir din Arad este al unei fetiţe de 5-6 ani care a fost lovită cu un obiect în zona capului

Un nou caz şocant la Arad. Cadavrul unui copil fără picioare şi resturi umane arse, găsite lângă un cimitir

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite