FOTO Câştigătorii din scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sunt în scaun cu rotile, dar acest lucru nu-i împiedică  să meargă în ţară şi străinătate pentru a participa la diferite concursuri. Este vorba despre cei care fac parte din Clubul Sportiv „Temerarii” Arad şi care sunt imobilizaţi  în scaun cu rotile.

Aceştia s-au întors de la Constanţa unde s-a desfăşurat a III-a ediţie a Cupei Litoral, a XX-a ediţie a Jocurilor Naţionale ale Persoanelor cu Dizabilităţi, Campionatul Naţional de atletism şi Turneul Mariana - baschet ȋn fotoliu rulant cu foarte multe premii, cele mai multe de locul I. 

La toate aceste competiţii Aradul a participat cu o delegaţie formată din 11 persoane.

Sportivii arădeni au concurat la următoarele probe: atletism (100m viteză, 200 m viteză, 1500m rezistenţă), aruncarea greutăţii, aruncarea suliţei, tenis de masă, baschet în fotoliu rulant, schi nautic, şah şi pescuit sportiv. În condiţiile în care fiecare sportiv a concurat la clasa sa de dizabilitate, rezultatele „temerarilor“ au fost următoarele:
atletism:
100 m: Ionuţ Grosu - locul I, Ion Talpă - locul I.
200 m: Ionuţ Grosu - locul I.
1500 m: Ionuţ Grosu - locul I.
Aruncarea suliţei: Ionuţ Grosu - locul III.
Aruncarea greutăţii: Cătălin Rădulescu - locul I, Ion Talpă - locul III.
tenis de masă:
Simplu: Cătălin Rădulescu - locul IV.
Dublu: Cătălin Rădulescu/Popa Simion- locul II.
Şah:
Popa Simion - locul IV.

La baschet în fotoliu rulant au participat  şase echipe: CS Temerarii -Arad, CCSH Lamont Cluj, AJIF Motivation Bucureşti, CSD Varna, CS Cumpără Responsabil Braşov şi ASJSPD Constanţa. Echipa CS Temerarii Arad s-a clasat la final pe locul III, obţinând următoarele rezultate: CST Arad - AJIF Motivation Bucureşti 42-18 şi 36-20, CST Arad - CS Cumpără Responsabil Braşov 18-28, CST Arad - CSD Varna (Bulgaria) 26-35, CST Arad - CCSH Lamont Cluj 24-36 şi CST Arad - ASJSPD Constanţa 29-20. O competiţie epuizantă, echipa de baschet jucând şase meciuri ȋn două zile.

Clubul Sportiv „Temerarii-Arad „este o asociaţie cu caracter non-profit. Membrii fondatori sunt Gabriel-Ovidiu Dronca, Mihai Fighir şi Constantin Bracon.

„Am înfiinţat acest club pentru practicarea sportului pentru toţi şi de performanţă pentru persoane cu dizabilităţi dependente de fotoliul rulant şi nu numai, în vederea redescoperirii independenţei de mişcare, asigurării unei mai mari autonomii şi obţinerii încrederii în forţele proprii, iar prin antrenamente specifice să se atingă obiectivul principal, şi anume, participarea sportivilor utilizatori de fotolii rulante sau cu alte dizabilităţi fizice, la concursuri locale, naţionale şi internaţionale. Deviza noastră este «Ai izbutit, continuă, n-ai izbutit, continuă», spune Gabriel-Ovidiu Dronca.

În cadrul clubului se practică  baschet, atletism (aruncarea suliţei, aruncarea greutăţii, aruncarea discului, cross, viteză, rezistenţă), tir cu arcul, tenis de câmp, tenis de masă, şah şi darts. În anul 2007 echipa arădeană s-a clasat pe locul I la Campionatul Naţional de baschet în fotoliu rulant.

În anul 2008 a câstigat prima ediţie a Cupei României la baschet în fotoliu rulant. În anul 2008, luna septembrie, s-a organizat pentru prima dată în Arad o competiţie de baschet în fotoliu rulant, denumită „Cupa Ziridava”. În septembrie 2010 echipa naţională de baschet în fotoliu rulant, a participat la „Turneul Marii Negre”, la Istambul, unde s-a clasat pe locul III. În 2011 şi 2012 au urmat alte premii obţinute în ţară şi străinătate.

De la înfiinţare şi pâna în prezent, sportivii clubului.  Clubul sportiv are 18 membrii, dintre care 8 legitimaţi ai Comitetului Naţional Paralimpic. Aceştia spun că oricât de greu le-ar fi să meargă în deplasare nu se vor lăsa şi vor lupta în continuare pentru primele locuri în competiţii.

Mai puteţi citi: Clubul Sportiv „Temerarii“ Arad se menţine în TOP 

Temerarii cu rotile, campioni la baschet

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite