FOTO Autorităţile din Arad şi Gyula, la aniversarea celor 19 ani de la înfrăţirea oraşelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali municipali, alături de viceprimarii Cătălin Ţiţirigă şi Levente Bognar şi de alţi reprezentanţi ai Primăriei Arad au participat miercuri, la Gyula la întâlnirea „Strângeri de mâini”.

Aceasta a avut loc între reprezentanţii oraşelor înfrăţite Arad şi Gyula, exact în ziua în care, în urmă cu 19 ani, s-a semnat înfrăţirea dintre cele două oraşe.

La eveniment a luat parte şi consulul general al Consulatului General al României la Gyula, Florin Vasiloni. Programul întâlnirii cu administraţia din Gyula a cuprins şedinţa festivă, care a avut loc la sediul Primăriei oraşului Gyula, urmată de întâlnirea grupurilor de lucru pe comisii: urbanistică-economie, pe de o parte şi cultură, turism, social pe de alta.

„În primul rând doresc să vă mulţumesc pentru invitaţie. Vă aduc un călduros salut din partea primarului Gheorghe Falcă şi a cetăţenilor municipiului Arad. S-au împlinit 19 ani de când oraşele Arad şi Gyula sunt înfrăţite. În cei 19 ani colaborarea dintre administraţiile locale a fost una bună, am dezvoltat proiecte comune, iar pe viitor îmi doresc ca această relaţie să fie mai fructuoasă”, a declarat viceprimarul Cătălin Ţiţirigă, cel care a condus delegaţia arădeană. 

La rândul său, primarul oraşului Gyula, Gorgenyi Erno, a subliniat importanţa colaborării dintre cele două adminsitraţii. „Colaborarea dintre cele două oraşe a fost şi este una foarte bună. Anul viitor se împlinesc 20 de ani de când au loc asemenea întâlniri, care au devenit o tradiţie. În aceşti ani relaţiile s-au adâncit, mai ales după intrarea României în Uniunea Europeană”, a spus Gorgenyi Erno. După încheierea întâlnirilor a urmat vizita la unele obiective de investiţii din Gyula, printre care ştrandul din această localitate, unde autorităţile maghiare au prezentat un proiect bazat pe fonduri europene. De asemenea, a avut loc şi omagierea personalităţii celui mai longeviv primar al Aradului - Salacz Gyula (primar între 1875-1901) născut la Gyula.

Cu această ocazie a fost prezentată lucrarea monografică scrisă de istoricul arădean Peter Puskel şi a fost dezvelită o placă comemorativă pe strada  pe care s-a născut fostul primar al Aradului.

Vă mai recomandăm: Alba Iulia s-a înfrăţit pentru 5 ani cu Lanzhou din China, oraş cu 3,6 milioane de locuitori

Oraşul Braşov s-a înfrăţit cu Burgas

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite