Alba Iulia s-a înfrăţit pentru 5 ani cu Lanzhou din China, oraş cu 3,6 milioane de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a semnat luni, 2 decembrie, un nou acord de înfrăţire cu oraşul Lanzhou din China. Protocolul de colaborare dintre cele două oraşe este valabil pe o perioadă de 5 ani.

Documentul a fost semnat de primarul Mircea Hava şi de viceprimarul oraşului Lanzhou, Cao Piyu. Evenimentul a avut loc, în mod sombolic, la Sala Unirii din Alba Iulia. Oraşul Lanzhou este situat în centrul Chinei şi are o populaţie de circa 3,6 milioane de locuitori. Comparativ, Alba Iulia are doar 63.500 locuitori.

Delegaţia chineză a fost întâmpinată, pe treptele Sălii Unirii, în mod tradiţional românesc, cu pâine cu sare şi pălincă, oferite de consilierul local Pavel Popa, îmbrăcat în haine populare, alături de două femei în port tradiţional.

Alături de primarul Mircea Hava, oaspeţii au gustat din toate bucatele primite în semn de ospitalitate. Ulterior, primarul din Alba Iulia le-a explicat chinezilor însemnătatea Sălii Uniri, precum şi a datei de 1 decembrie 1918.

Prevederile principale ale acordului de înfrăţire:

Părţile vor dezvolta relaţii de colaborare potrivit competenţelor de care dispun şi în conformitate cu legislaţia în vigoare statelor lor.

Cooperarea va consta în schimbul de informaţii şi experienţă, realizarea de proiecte sau programe comune în următoarele domenii administraţie publică locală, urbanism, mediu, educaţie, ştiinţă, tehnologie, sănătate, cultură sport.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite