Desfiinţarea unor şcoli din municipiu revoltă profesorii, elevii şi părinţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vestea că mai multe şcoli din Municipiul Arad vor fi desfiinţate a revoltat profesorii, părinţii şi elevii. Unii au ieşit în stradă, alţii au trimis memorii către inspectorat.

De exemplu, Şcoala Gimnazială "Caius Iacob" urmează să fie absorbită de Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob", pierzându-şi astfel numele şi personalitatea juridică. Măsura face parte din planul de învăţământ ce va fi pus în aplicare din toamnă şi care presupune restructurarea reţelei şcolare din municipiu. pentru că nu sunt de acord cu acest lcuru, peste 200 de părinţi, profesori şi elevi au participat, la un protest spontan în curtea Şcolii Gimnaziale ”Caius Iacob”.


Conducerea şcoli gimnaziale şi cadrele didactice susţin că decizia a fost luată fără ca unitatea de învăţământ să fie consultată, iar elevii şi părinţii se opun proiectului de fuziune cu liceul. „Este inadmisibil ca în clădirea în care învaţă acum copii mici, de la clasa pregătitoare până la clasa a VIII-a, să vină cei de liceu. Ar fi haos, ne temem pentru siguranţa copiilor noştri”, a spus o mamă.

Cinci şcoli afectate

Primăria Arad a propus restucturarea reţelei şcolare prin desfiinţarea a cinci unităţi de învăţământ, noul plan de şcolarizare fiind aprobat de ISJ. Decizia vine pe fondul reducerii numărului de elevi, dar şi pentru eficientizarea managementului.

Liceul Tehnologic de Electronică şi Automatizări "Caius Iacob" va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială "Caius Iacob". S-a decis mutarea sediului liceului în clădirea şcolii gimnaziale, care este cuprinsă într-un program de reabilitare termică. În schimb, clădirea liceului aparţine Ministerului Transporturilor, fapt ce împiedică obţinerea acreditării/autorizării noilor specializări/calificări.

Colegiul Tehnic de Construcţii şi Protecţia Mediului va fuziona prin absorbţie cu Liceul Tehnologic "Iuliu Moldovan", iar Colegiul Tehnic "Aurel Vlaicu" va fuziona prin absorbţie cu Liceul Tehnologic de Transporturi Auto "Henri Coandă".

Liceul Tehnologic "Francisc Neuman" va fuziona prin absorbţie cu Şcoala Gimnazială "Ştefan Cicio Pop", în condiţiile în care doar 300 de metri despart cele două unităţi, ceea ce este un avantaj pentru fuziune.

Şcoala Gimnazială "Fraţii Neuman" se va transforma în structură a Şcolii Gimnaziale "Nicolae Bălcescu".

Prin aceste fuziuni, municipalitatea a calculat că se vor face economii de peste trei milioane de lei, suma reprezentând depăşirile anuale de buget ale unora dintre şcolile menţionate.

Vă mai recoamandăm: Se anunţă proteste în faţa Primăriei Arad. Oamenii ies în stradă împotriva ordonanţei graţierii
 

Proteste în Capitală şi în mai multe judeţe din ţară, duminică, faţă de proiectele de ordonanţă privind graţierea şi modificarea Codului penal

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite