Comercianţii din Piaţa Obor au primit sancţiuni de mii de lei şi au rămas fără marfă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sancţiunile au fost de mii de lei FOTO arhivă
Sancţiunile au fost de mii de lei FOTO arhivă

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au desfăşurat o acţiune în Piaţa Obor din Arad, pe linia produselor accizabile şi mărfurilor provenite din spaţiul Uniunii Europene fără documente legale de provenienţă.

Oamenii legii au depistat doi bărbaţi, unul din Sântana iar altul din judeţul Alba, care comercializau material lemnos fără ca avizele de însoţire a mărfii să fie înregistrate în registrul unic de evidenţă a materialelor lemnoase.

„În cadrul acţiunii au fost depistaţi P. Constantin de 41 ani, din Sântana şi P. Gheorghe de 50 ani, din judeţul Alba, în timp ce comercializau material lemnos fără ca avizele de însoţire a mărfii să fie înregistrate în registrul unic de evidenţă a materialelor lemnoase. Conform Legii cei doi bărbaţi au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 3.000 lei fiecare. Totodată, în urma verificărilor efectuate în piaţă la PFA B. s-a constatat că societatea comercializa 237 kilograme legume ( 123 kilograme roşii, 68 kilograme ardei, 46 kg. fasole verde ) fără a deţine documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de legume a fost ridicată în vederea confiscării, în cauză fiind aplicată o sancţiune contravenţională conform Legii nr. 12 /1990, în valoare de 6.000 lei. De asemenea, au fost depistaţi B. Marian de 23 ani, din Vrancea, care comercializa cantitatea de 557 kikograme pepeni verzi şi 124 kilograme caise şi A. Ion de 39 ani, din judeţul Caraş Severin, care comercializa cantitatea de 3.400 kilograme cartofi”, a declarat comisar Camelia Tuduce, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad.

În urma verificărilor s-a constatat că cei doi bărbaţi nu deţineau autorizaţie pentru efectuarea actelor de comerţ, şi nu deţineau documente legale de provenienţă a mărfii.

Aceştia au fost sancţionaţi contravenţional cu suma de 1.500 lei fiecare, întreaga cantitate de marfă fiind ridicată în vederea confiscării.

Vă mai recomandăm: Marfă contrafăcută. Blugi şi cămăşi cu etichete celebre, confiscate de la doi chinezi

Marfă contrafăcută “de firmă”, confiscată de poliţiştii din Olt

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite