Marfă contrafăcută “de firmă”, confiscată de poliţiştii din Olt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Razia autorităţilor a avut loc în marele târg săptămânal din comuna Osica de Sus...
Razia autorităţilor a avut loc în marele târg săptămânal din comuna Osica de Sus...

Efectivele Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt au efectuat, duminică, împreună cu jandarmi, o razie de amploare într-un mare târg din teritoriu pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor comerciale ilicite, ocazie cu care au confiscat mai multe produse contrafăcute, au aplicat amenzi şi au întocmit dosare penale.

Acţiunea poliţiştilor s-a derulat în târgul săptămânal din comuna Osica de Sus, judeţul Olt. În timpul derulării acţiunilor, poliţiştii, ajutaţi de jandarmi, au verificat zece agenţi economici, au constatat două infracţiuni la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice, au aplicat două sancţiuni contravenţionale în valoare de 2.000 de lei şi confiscate bunuri în vederea continuării cercetărilor, în valoare de 700 de lei. 

Mai exact, autorităţile au identificate ca fiind expuse la vânzare mai multe articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte ce purtau inscripţii ale unor mărci de renume protejate la o serie de standuri aparţinând unor societăţi comerciale din municipiul Slatina. Luaţi la întrebări în legătură cu mărfurile menţionate s-a descoperit că agenţii economici respectivi nu deţineau certificate de conformitate sau alte documente legale din care să rezulte acordul titularului de marcă pentru marfa expusă la comercializare.

“Având în vedere aceste aspecte ilegale, poliţiştii au întocmit dosare penale în vederea efectuării de cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni la Legea 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice. Totodată, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor întreaga cantitate de mărfă expusă la vânzare”, a precizat comisar Mariana Tudor, purtător de cuvânt interimar al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

SlatinaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite