Marfă contrafăcută. Blugi şi cămăşi cu etichete celebre, confiscate de la doi chinezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marfa a fost ridicată de poliţişti Foto:Poliţia de Frontieră Călăraşi
Marfa a fost ridicată de poliţişti Foto:Poliţia de Frontieră Călăraşi

Mai multe articole de îmbrăcăminte contrafăcute, dar care purtau însemnele unei mărci celebre au fost confiscate de poliţiştii de frontieră şi de comisarii Gărzii Financiare de la doi chinezi.

Străinii, unul de 24 şi celălalt de 28 de ani, au fost depistaţi în timpul unei razii care a avut ca scop combaterea infracţiunilor privind dreptul de proprietate intelectuală. Oamenii legii au descoperit la un magazin din oraş articole de îmbrăcăminte purtând însemnele unor firme cunoscute, dar pentru care cetăţenii chinezi nu au putut prezenta documente de provenienţă.

Existând suspiciuni că blugii şi cămăşile sunt contrafăcute, în valoare de 7.100 lei, dacă ar fi fost originale, au fost confiscate. Chinezii s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de punere în circulaţie fără drept de bunuri purtând menţiuni false privind mărcile şi contrafacere. Totodată, comisarii Gărzii Financiare i-au amendat cu 8.000 lei pentru lipsa aparatelor electronice fiscale şi au suspendat activitatea punctului de lucru pentru o perioadă de 3 luni.
 

CălăraşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite