Cele mai delicioase îngheţate naturale sau dietetice care pot fi preparare rapid acasă. Se lasă la congelator cel mult 4 ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nutriţioniştii recomandă atenţie la produsele alimentare consumate vara. Multe dintre preparatele din cofetării şi magazine nu sunt tocmai indicate pentru un stil de viaţă sănătos.

În vitrinele cofetăriilor, aromele şi culorile apetisante ne fac cu ochiul. Problema e că sunt şi foarte bogate în calorii, grăsimi, zaharuri şi coloranţi. 

Nutriţionistul arădean Alexandra Olteanu ne dă câteva reţete de îngheţată pe care le putem încerca acasă.

„Aşadar, dacă dorim să avem un stil de viaţă sănătos, înseamnă că nu ne mai putem bucura de acest deliciu vara? Nicidecum. Îngheţata poate fi făcută şi în casă, astfel încât să fie la fel de gustoasă ca cea din gelaterii”, spune nutriţionistul arădean.

„De exemplu, putem folosi blenderul să amestecăm iaurt grecesc cu fructe de pădure şi să le punem la îngheţat. Simplu şi delicios. Această reteţă o putem îmbunătăţi cu banană sau mango care vor da o textură mai cremoasă“, adaugă Olteanu.

Pentru cei care vor să nu folosească produse lactate se poate pune în blender ½ cană lapte de cocos, fulgi de cocos, esenţă de vanilie şi 2 banane congelate şi, opţional, alte fructe. Toate se lasă la congelator cu 3-4 ore înainte de servire.

O altă reteţă delicioasă presupune folosirea unei căni de caju sau migdale în blender, alături de jumătate de cană de curmale, puţină apă şi fructe de pădure îngheţate.

Putem folosi ca bază pentru îngheţată şi avocado sau unt de cocos sau nuci şi seminţe rehidratate. La acestea, adăugăm fructe după gust.

De asemenea, se poate prepara şi îngheţata dietetică de cacao: se vor amesteca într-un blender 2-3 banane foarte coapte, un avocado, 1-2 linguriţe de cacao bio (sau pudră de carob) şi 1-2 linguriţe de seminţe susan, seminţe cânepă, seminţe chia, sau muguri de pin.

Se pune totul în blender şi se mixează, apoi la final se adaugă şi nuci sau alone crude, mărunţite, înainte de a se pune în frigider, pentru 2-3 ore. Consistenţa şi aroma acestui amestec va semăna mult cu cel al unei îngheţate cu alune.

Vă mai recomandăm:

Cum să găteşti cea mai simplă prăjitură cu vişine, fără ouă. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Cea mai simplă reţetă de prăjitură cu foi de napolitană. Deliciul culinar se prepară în maximum 30 de minute

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite