Cadavrul pilotului mort la Arad, ridicat de legişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pilotul avionului a murit.
Pilotul avionului a murit.

Corpul neînsufleţit al pilotului mort, duminică seară, după ce s-a prăbuşit cu un avion în judeţul Arad a fost ridicat de către medicii legişti, pentru necropsie. Procurorii au confirmat că moartea acestuia a fost violentă, dar că nu au fost încă stabilite împrejurările în care a avut loc accidentul.

Pilotul decedat se numeşte Adrian Tomescu, în vârstă de 42 de ani, şi era angajat al Centrului de Dirijare a Zborurilor Arad. El nu era căsătorit şi nu avea copii, informează Mediafax.

Potrivit unor surse din cadrul Aeroclubului Arad, pilotul avea la activ peste 200 de ore de zbor, iar şcoala de pilotaj a făcut-o prin intermediul Aeroclubului Caransebeş.

Procurorul sosit la faţa locului, Cristian Lazăr, de la Parchetul Curţii de Apel Timişoara, a declarat că moartea pilotului a fost violentă, dar că deocamdată nu s-au stabilit împrejurările în care a avut loc accidentul aviatic.

Conform sursei citate, cadavrul a fost ridicat de către medicii legişti pentru necropsie, iar cercetările la locul accidentul vor continua luni, după sosirea unei comisii de experţi de la Autoritatea Aeronautică Română.
Tot în cursul zilei de luni urmează să fie ridicat avionul distrus aproape în totalitate în urma prăbuşirii, după ce experţii vor finaliza cercetările la locul accidentului.

Perimetrul unde s-a prăbuşit avionul va rămâne păzit peste noapte de către autorităţi, iar pompierii au anunţat că a fost eliminat riscul producerii unui incendiu.

Avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit, duminică seară, la marginea localităţii Şiria, din judeţul Arad, a rămas agăţat în grinzile casei în construcţie, în timp ce pilotul a căzut în holul locuinţei respective.

Primarul oraşului Şiria, Valentin Bot, a declarat că a ajuns primul la locul accidentului, împreună cu poliţiştii, pentru că a fost sunat de către un consătean, el precizând că avionul de mici dimensiuni care s-a prăbuşit a lovit acoperişul unei case mari, în construcţie, care era nelocuită şi care avea parter, etaj şi mansardă.

"Am ajuns primul aici pentru că m-a sunat un consătean. Am ajuns împreună cu Poliţia. Avionul a lovit acoperişul unei case şi, din păcate, pilotul a decedat. Avionul a rămas agăţat în podul casei, pe grinzile acesteia, iar pilotul a căzut chiar în holul locuinţei în urma impactului, fiind mort", declara primarul comunei Şiria.

Potrivit sursei citate, din primele date martorii au spus că avionul zbura la joasă altitudine şi că la un moment dat "parcă nu se mai auzea motorul".

"Din câte am înţeles şi am discutat cu vecinii, aceştia mi-au zis că avionul, într-adevăr, zbura la joasă înălţime şi că parcă la un moment dat nu se mai auzea motorul", afirma primarul din Şiria.

Accidentul aviatic s-a petrecut la o zi după ce un alt avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit la Clinceni, lângă Capitală, patru persoane fiind rănite.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite