Cadavrul găsit în Mureș este al fetiței dispărute în tragicul accident de barcă din 30 aprilie 2023

0
Publicat:

S-a făcut liniște în operațiunea de recuperare a persoanelor dispărute în tragedia de pe Mureș din 30 aprilie 2023, când o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat pe Mureș. A fost identificat, astfel, și ultimul cadavru găsit - al fetiței de 7 ani.

Cei care au pierit când barca s-a răsturnat SURSA wowbiz.ro
Cei care au pierit când barca s-a răsturnat SURSA wowbiz.ro

Este vorba despre un cadavru găsit în luna august în râul Mureș, care a fost identificat în urma testelor ADN ca fiind al fetiței de 7 ani care se afla în barca răsturnată în luna aprilie 2023, în zona localității Semlac, județul Arad.

În urma expertizei genetice a cadavrului găsit în râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac, la data de 16 august 2023, în zona unei insule, s-a stabilit identitatea persoanei decedate. Este vorba despre o fetiță de 7 ani, din Nădlac, dispărută din data de 30 aprilie 2023 când o barcă în care se afla împreună alte 12 persoane, s-a răsturnat și scufundat în râul Mureș, în zona localității Semlac”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

În data de 16 august 2023, în jurul orei 18.43, polițiștii Secției 2 Rurală Arad au fost sesizați despre prezența unui cadavru, la malul unei insule din râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac. Cadavrul, în stare avansată de putrefacție, a fost transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad pentru autopsie și stabilirea profilului genetic.

Opt salvate 

Opt persoane au fost salvate, iar patru au fost date dispărute la momentul răsturnării bărcii.

Un băiețel de 3 ani a fost găsit mort în aceeași seară, iar cadavrele altor două victime au fost găsite zilele următoare.

Trupul neînsuflețit al unui băiețel a fost găsit după mai bine de o săptămână, pe 8 august 2023, în Ungaria, iar cadavrul fetiței identificate acum a fost găsit abia pe 16 august 2023. Astfel, toți cei morți au putut fi îngropați.

Eduard, Andrei, Robert și Maria sunt cei patru căutați în apele Mureșului și găsiți până la urmă. 

Tragedia s-a întâmplat când un grup de petrecăreți a vrut să continue cheful pe malul celălalt al Mureșului. Ei s-au urcat într-o barcă de capacitate mai mică, supraîncărcând-o, Copii și adulți au căzut în apă și s-au înecat. 

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite