Trupul fetiței dispărute în apele Mureșului, găsit în stare de putrefacție. Maria a murit în noaptea de 30 aprilie 2023

0
Publicat:

Cadavrul fetiței de 7 ani dispărute în tragedia de la Periam Port (Arad), din noaptea de 30 aprilie 2023, a fost găsit pe malul unei insule a Mureșului dintre Șeitin și Nădlac (Arad).

Maria și fratele ei au pierit în ape FOTO arhivă personală
Maria și fratele ei au pierit în ape FOTO arhivă personală

Anunțul a fost făcut de către reprezentanții IPJ Arad. Este vorba despre Maria, fetița care era de negăsit. În noaptea de 30 aprilie 2023, o barcă cu 12 persoane s-a răsturnat în apele Mureșului. Atunci mai multe persoane, printre care și copii, și-au pierdut viața. Doar trupul Mariei nu a fost găsit, deși a fost căutat luni de zile.

Polițiștii Secției 2 Rurală Arad au fost sesizați, miercuri seara, despre prezența unui cadavru, la malul unei insule din râul Mureș, între localitățile Șeitin și Nădlac. Cadavrul, în stare avansată de putrefacție, urmează a fi transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, în vederea efectuării autopsiei și stabilirii profilului genetic, în vederea identificării”, au transmis reprezentanții IPJ Arad.

Fratele ei, găsit în Ungaria 

Fratele Mariei a fost găsit în seara zilei de 9 mai 2023, în Ungaria.  

Pe rând, persoanele înecate au ieșit la suprafața, mai puțin fetița. Fratele ei a fost găsit în Ungaria și de atunci prin zona respectivă s-a căutat și trupul ei.

Amintim că în seara tragediei, 12 persoane se aflau într-o barcă, mult peste capacitatea ei. Barca s-a răsturnat, un copil a murit pe loc și alte 4 persoane - doi adulți și doi copii - au fost date dispărute. S-au mobilizat pompieri din Arad, Timiș și Ungaria, apoi au venit voluntarii și chiar o echipă din Olanda.

De exemplu, organizația de salvare Signi Zoekhonden a intervenit vineri, 19 mai 2023, pe Mureș, cu o echipă profesionistă de scafandri, cu sonare și cu cinci câini de căutare a cadavrelor în apă.

Aceștia sunt special dresați pentru a-și dezvolta abilitățile de detectare a mirosului specific rămășițelor umane, precum și tehnicile de căutare. Totodată pot salva și persoane cu semne vitale. Câinii sunt învățați să diferențieze mirosuri și să localizeze sursa lor. Abilitățile lor fac un atu de neprețuit în operațiunile de căutare-salvare pe apă”, era mesajul transmis de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite