Atac dur de vandalism în Arad. Au fost tăiate anvelopele a 24 de autoturisme de pe aceeași stradă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un atac dur de vandalism a avut loc, în noaptea de 12 pe 13 martie 2024, pe o stradă din municipiul Arad. Un număr de 24 de autoturisme au fost găsite cu anvelopele tăiate.

Au fost tăiate mai multe anvelope www.realitatea.net
Au fost tăiate mai multe anvelope www.realitatea.net

Proprietarii mașinilor au înlemnit dimineața când se grăbeau să meargă la lucru și să ducă copiii la școală. Au numărat nu una, ci peste 20 de mașini din parcare care au avut parte de același act de vandalism.

„În dimineața de 13 martie 2024, polițiștii arădeni au fost sesizați despre faptul că, în noaptea de 12 pe 13 martie, persoane necunoscute ar fi distrus, prin tăiere, anvelopele a 24 de autoturisme, parcate pe strada Miron Costin, din Arad. A fost constituită echipa operativă, pentru efectuarea cercetării la fața locului și evaluarea prejudiciului”, a declarat Claudia Iuga, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Totodată, sub coordonarea șefului Biroului de Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Arad, a fost constituită o echipă operativă extinsă, formată din polițiști de investigații criminale, ordine publică și proximitate, pentru a desfășura activitățile specifice, în vederea identificării cu celeritate a persoanelor responsabile și tragerea acestora la răspundere penală. Cercetările se efectuează într-un dosar penal întocmit pentru distrugere.

Este prima dată când are loc, în Arad, o astfel de distrugere în serie. Au mai fost situații când s-au sparg geamurile autoturismelor, dar numărul lor era mult mai mic.

Alt caz la Cluj

Multe mașini cu geamuri sparte au fost în schimb în urmă cu un an la Cluj. Atunci, peste 20 de autoturisme parcate pe o stradă din municipiul Cluj-Napoca au fost găsite cu geamurile sparte şi bunurile din interior răvăşite, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.

„La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 07.40, Poliţia municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către un bărbat, despre faptul că pe strada Câmpul Pâinii din municipiu, a observat că autoturismul său, precum şi alte autoturisme din apropiere sunt avariate, prezentând urme de distrugere. Poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Cluj-Napoca s-au deplasat la locul indicat, unde, din primele verificări, s-a constatat că există un număr de 21 de autoturisme care prezintă urme de distrugere la nivelul geamurilor, iar bunurile din interiorul acestora ar fi fost răvăşite”, a informat  atunci Poliţia Judeţeană Cluj.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite