Arădeanul care a bătut un polițist până l-a băgat în spital, trimis în judecată în stare de arest

0
0
Publicat:

Tânărul care a bătut un agent de poliție, în fața unui bar din Ineu (județul Arad), a fost trimis în judecată. Polițistul a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 10–12 zile de îngrijiri medicale.

Tânărul a fost trimis în judecată FOTO arhivă Adevărul
Tânărul a fost trimis în judecată FOTO arhivă Adevărul

Reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu anunță că la data de 12 aprilie 2024 au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui inculpat, în vârstă de 25  ani, în sarcina căruia a fost reținută săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că inculpatul, în noaptea de 6 spre 7 aprilie 2024, în zona unui local de pe raza orașului Ineu, l-a agresat fizic pe un agent de poliţie din cadrul Poliției Orașului Ineu, în timp ce  acesta se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, provocându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 10–12 zile de îngrijiri medicale”, se arată în comunicatul parchetului.

În comunicat se mai specifică: „Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

Arestare preventivă

Amintim că duminică, 7 aprilie 2024, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului S.T.C.D., pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 aprilie 2024 până la data de 6 aprilie 2024 inclusiv. În conformitate cu dispozițiile art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu”, se arata în sentința de duminică a Judecătoriei Ineu.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite