Polițist bătut în fața unui bar, băgat în spital. Agresorul, un tânăr de 25 de ani, a fost arestat

0
Publicat:

Un tânăr de 25 de ani din județul Arad a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru că a bătut un polițist care se afla în timpul serviciului. Agresiunea s-a petrecut în faţa unui bar din localitatea Ineu (Arad).

Bătaia a avut loc la Ineu FOTO arhivă IPJ Arad
Bătaia a avut loc la Ineu FOTO arhivă IPJ Arad

Tânărul a fost arestat preventiv după ce în noaptea de sâmbătă spre duminică (6/7 aprilie 2024) a agresat un polițist aflat în timpul serviciului în zona unui local din orașul Ineu, județul Arad.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, tânărul de 25 de ani este cercetat cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj. Polițistul a suferit leziuni ce necesită pentru vindecare 10 – 12 zile de îngrijiri medicale.

Duminică, 7 aprilie 2024, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Ineu, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cererea fiind admisă.

 „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatului S.T.C.D., pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, (…) pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 7 aprilie 2024 până la data de 6 aprilie 2024 inclusiv. În conformitate cu dispozi?iile art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător ales, de luare a măsurii arestului la domiciliu”, se arată în sentința de duminică a Judecătoriei Ineu.

Tânărul a contestat decizia, urmând ca măsura arestării preventive să fie confirmată dau infirmată de Tribunalul Arad.

Cercetările continuă 

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt și a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție, iar luarea măsurii arestării preventive vizează aplicarea unei măsuri care să asigure buna desfășurare a procesului penal”, transmite Parchetul de pe lângă Judecătoria Ineu.

Știri locale



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite