Aplauze pentru Daniel Tol, tânărul campion de la robotică mort în tragicul accident de la Timișoara VIDEO

0
Publicat:

O sală întreagă a aplaudat sâmbătă, 18 martie 2023, în memoria tânărului Daniel Tol, cel care a fost campion mondial la robotică și care și-a pierdut viața într-un tragic accident.

Daniel a fost aplaudat de colegii din robotică Claudia Untaru
Daniel a fost aplaudat de colegii din robotică Claudia Untaru

Colegii lui de Infinity Bolts în frunte cu mentorul au fost cei care au urcat, sâmbătă seara, 18 martie 2023, pe scena Palatului Cultural din Arad, unde au fost premiați în cadrul Galei Elitelor. Ei luat premiul Premiul Special GEA – pentru elitele viitorului.

Nu l-au uitat însă nici de această dată pe Dănuț de la cealată echipă arădeană de robotică - Delta Force.

Nu vom ține un moment de reculegere în memoria lui Daniel Tol, ci vom aplauda pentru ca el să ne audă de acolo din cer, de unde ne privește”, a fost mesajul mentorului echipei.

Daniel făcea parte din echipa de robotică Delta Force, campioană mondială în anul 2022, iar echipa Infinity Bolts a fost mereu alături de eil și colegi, mai ales când au trecut prin cel mai urât moment. 

În numele echipei Infinity Bolts, dorim să transmitem sincere  condoleanțe, în această perioadă dificilă, familiei lui Dănuț Tol , tuturor celor care l-au cunoscut și echipei Delta Force care era o a doua familie a lui Dănuț”, a fost mesajul echipei la moartea tânărului.

Daniel avea 19 ani

Daniel Tol (19 ani) era membru al echipei de robotică de când era elev în clasa a IX-a. El a plecat la Timişoara la studii, unde era student în primul an la Politehnică, coleg cu Octavian Dragoş-Botoşan, fondatorul echipei campioane de robotică a Liceului Naţional de Informatică Arad.

Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, 22/23 februarie 2023, puțin după ora 1.00. în Pasajul Michelangelo, din Timișoara.

Șoferul mașinii, un tânăr de 18 ani care avea permis de mai puțin de 3 luni, conducea cu o viteză foarte mare.

Daniel Tol avea 19 ani FOTO arhivă personală
Daniel Tol avea 19 ani FOTO arhivă personală

El a pierdut controlul volanului și mașina a intrat pe contrasens, unde s-a lovit de zid, după care a fost proiectată în autospeciala Societății de Transport Public Timișoara în care se aflau mai mulți muncitori.

În autoturism se aflau patru tineri: două fete și doi băieți. În urma impactului, doi dintre pasageri, o fată și un băiat, ambii de 19 ani, au murit pe loc.

În accidentul rutier au fost implicate un autoturism și o autospecială de transport public, în care se aflau, în total, 9 persoane. În autoturism au fost identificate patru victime încarcerate, dintre care două persoane conștiente cu multiple traumatisme și alte două persoane (una de sex masculin și una de sex feminin), care au fost declarate decedate. Cele două victime au fost transportate la spital de către ambulanțele SMURD”, au transmis atunci reprezentanții ISU Timiș.

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite