Echipa de robotică care face senzație în lume. Gustav este robotul creat de liceenii de la Galați

0
Publicat:

Echipa ByteForce se clasează în prezent pe un onorant loc 18 la nivel mondial și este formată din 15 membri, toti elevi de liceu la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” din Galați. Tinerii promovează educația STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică).

Liceenii lucrează la robotul creat de ei FOTO CNVA
Liceenii lucrează la robotul creat de ei FOTO CNVA

Membrii Clubului de Robotică „ByteForce” din cadrul Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” (CNVA) Galaţi vor participa la a VII-a ediție a competiției internaţionale FIRST Tech Challenge, etapa naţională, care va avea loc în perioada 3-5 martie 2023, la Bucureşti.

La etapa regională a acestei competiţii care s-a desfăşurat la Bucureşti, în perioada 13-15.02.2023, au obţinut locul 4 din 81 de echipe participante și premiul „Think Award 3”.

În urma competițiilor regionale, echipa ByteForce ocupă locuri fruntaşe la nivel mondial şi național, fiind cea mai buna performanță a echipei de până în present.

În momentul de față se clasează pe locul 18 în lume la punctaje contribuite în medie per meci, după ce au ocupat locul întâi la perioada de autonomie a robotului, locul doi la categoria „end game” și locul trei la puncte individuale în competiția națională.

Robotul Gustav FOTO CNVA
Robotul Gustav FOTO CNVA

Echipa ByteForce este formata din 15 membri frumoşi, inimoşi, ambițioşi și muncitori, toți elevi de liceu la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”. Mentorul lor este profesoara Cătălina Caragea, liderul echipei este Andrei Maftei (clasa a XI-a Mate-Info), iar robotul creat de ei se numește Gustav.

Promovează educația STEM

„Mulțumim conducerii CNVA şi tuturor profesorilor pentru susținere. Echipa are nevoie de sprijin, în continuare,  din partea mediului de afaceri gălățean”, a transmis Andrei Maftei, liderul echipei de robotică.

Viziunea fondatorului competiției FIRST, Dean Kamen, este de „a ne transforma cultura prin crearea unei lumi în care știința și tehnologia sunt celebrate și în care tinerii aspiră să devină lideri ai tehnologiei și științei”.

Echipa ByteForce FOTO CNVA
Echipa ByteForce FOTO CNVA

Echipa ByteForce dorește să inspire inovație printre tinerii de vârsta lor şi, în același timp, să le dezvolte abilități în domeniul științei, ingineriei și tehnologiei, domenii pe care nu se pune accentul în învățământul preuniversitar la nivelul dorit de majoritatea generației actuale.

Obiectivul echipei este de a atrage noi membri si voluntari, promovând educația STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite