Amendă pentru un arădean care a anunțat la 112 că o mașină a căzut în apă. Ce se întâmplase, de fapt

0
Publicat:

Un bărbat din Arad a fost amendat de poliţişti cu 4.000 de lei pentru că a alarmat autorităţile sunând la 112, unde a anunţat că o maşină în care se afla o persoană a căzut în apă, la o balastieră.

Pompierii au fost alertați printr-un apel fals la 112 FOTO Arhivă
Pompierii au fost alertați printr-un apel fals la 112 FOTO Arhivă

Potrivit Agerpres, incidentul a avut loc duminică seară, 22 ianuarie, iar poliţiştii care au cercetat cazul au stabilit că bărbatul care a sunat intenţiona să pescuiască ilegal împreună cu doi prieteni, când toţi trei au fost surprinşi de o persoană.

„Poliţiştii din Vladimirescu au fost sesizaţi, prin 112, despre faptul că un autoturism, în care se află o persoană, ar fi căzut în Mureş. La faţa locului s-a deplasat şi un echipaj al ISU Arad, care, după primele verificări, a stabilit că cele reclamate nu se confirmă”, a transmis IPJ Arad.

Potrivit polițiștilor, în urma cercetărilor s-a stabilit că apelantul este un bărbat de 38 de ani, din Arad, care, în timp ce se afla cu alţi doi bărbaţi la balta din incinta unei balastiere din Cicir, unde intenţionau să pescuiască, a fost surprins de o altă persoană. Cei trei bărbaţi s-au speriat şi au fugit în direcţii diferite.

„Apelantul a fost sancţionat conform OUG 34/2008, pentru apelarea nejustificată a numărului de urgenţă 112, cu amendă în valoare de 4.000 de lei", a mai anunțat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.

După apelul la 112, pompieri militari de la Detaşamentul Arad au organizat o misiune de căutare - salvare, la faţa locului fiind alocat şi un echipaj medical SMURD.

AradPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite