Usturoiul, varza şi lămâia, aliaţi în lupta împotriva bolilor de sezon. Ce trebuie să mai mâncăm pentru a trezi imunitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele mai multe legume şi fructe din hipermarketuri sunt aduse de peste graniţă

Începutul sezonului rece înseamnă şi debutul sezonului de viroze şi gripe. Medicii spun că organismul poate fi ajutat să facă faţă invaziei de viruşi, iar gripele şi virozele pot fi prevenite prin creşterea imunităţii. La îndemâna oricui stau fructele şi legumele bogate în vitamine şi minerale care sporesc imunitatea organismului.

Creşterea imunităţii reprezintă soluţia cea mai eficace pentru prevenirea bolilor de sezon pe care le aduce toamna. În afara schemelor de imunizare cu medicamente, prescrise de medici copiilor, bătrânilor sau persoanelor predispuse la boli, oricine poate face la începutul toamnei  o cură de imunizare naturală, cu fructe şi legume din piaţă. 

Potrivit medicilor, cel mai bun tratament pentru gripele şi virozele specifice toamnei rămâne prevenţia. ”Instalarea temperaturilor scăzute poate afecta organismul. Pentru a preveni eventualele viroze sau alte afecţiuni ale sistemului respirator, specifice sezonului rece, este recomandată consumarea de fructe şi legume, bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care ajută la consolidarea sistemului imunitar” spune medicul de familie Radu Bulumac.

Fructele bogate în antioxianţi şi vitamina C sunt cele mai indicate în perioada imunizăii. Cap de listă în recomandările medicilor este lămâia. Fructul conţine cantităţi mari de vitamina C şi antioxidanţi care ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar şi echilibrează nivelurile alcaline şi acide din organism. Consumată sub formă de limonadă , ceai sau ca atare, lămâia este cel mai bun aliat în lupta cu virozele. 

În aceeaşi categorie intră şi portocalele, mandarinele sau grepfruit. Afinele sunt alte fructe recomandate de medici pentru sporirea imunităţii. Potrivit mai multor studii de specialitate, afinele sunt bogate în antioxidanţi care ajută la blocarea agenţilor patogeni care atacă sistemul imunitar. Migdalele reprezintă un bun aliat împotriva virozelor, fiind bogate în vitaminele E şi B. Medicii recomandă un consum de un sfert de cană zilnic.

Pepenele conţine proteina vieţii

Pepenele conţine un antioxidant puternic, numit ”proteina vieţii” care ajută la creşterea rezistenţei sistemului imunitar. Fructul are nu doar efect puternic de hidratare a organismului, ci şi de apărare împotriva infecţiilor. Protejeaza organismul împotriva efectului radiaţiilor ultraviolete şi este un bun detoxifiant. 

image

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul este unul dintre cele mai recomandate alimente atunci când organismul luptă cu răceala, dar şi ca soluţie de sporire a imunităţii. Are proprietăţi curative şi antiseptice şi conţine o serie de minerale cu efect benefic, precum fosfor, calciu, potasiu, sodiu, mangan, cupru, sulf, fier. Usturoiul este, de asemnea,, bogat în  vitaminele B, C şi E. 

Spanacul

Leguma lui Popeye Marinarul aduce şi ea beneficii imunităţii. Spanacul conţine o serie antioxidanţi importanţi şi minerale precum fier, magneziu, potasiu. Este bogat în vitamina C şi B12 revitalizează organismul şi sporeşte rezistenţa sistemul imunitar. Spanacul este, de asemenea, una dintre cele mai importante surse naturale de acid folic, recomandat în special femeilor însărcinate.

spanac shutterstock

Ciuperci şi varză pentru imunitate

Ciupercile sunt considerate un duşman al virozelor deoarece sunt bogate în antioxidanţi, vitamina B şi selenium. Au efecte antivirale şi antibacteriene. Varza este recomandată de medicii în curele de imunizare naturală deoarece este bogată în antioxidanţi, vitaminele A, C şi E şi în fibre. Broccoli, legumă bogată în vitamina A, C, B2, acid folic potasiu, selenium, fier şi calciu, este considerată aliat în lupta cu bolile de sezon.

Cura de echinaceea

Sub formă de pastile, ceai sau tinctură, echinaceea este recomandată de medici pentru proprietăţile sale benefice în ceea ce priveşte creşterea rezistenţei organismului. O cură preventiv de echinaceea  ajută la întărirea sistemului imunitar. Consumul de echinaceea este indicat şi celor afectaţi deja de viroze. Accelerează vindecare şi are rol de a proteja organismul de infecţii.

Alexandria

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite