Ponta votat la Beiu , satul în care s-a plimbat cu barca, cu 75%. Primariţă trecută la PSD spune că nu regretă mişcarea, deşi digul promis nu e nici acum terminat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Magereanu (Ştorobăneasa) şi-a anunţat trecerea la PSD încă din vară şi a oficializat-o după apariţia OUG 55
Ioana Magereanu (Ştorobăneasa) şi-a anunţat trecerea la PSD încă din vară şi a oficializat-o după apariţia OUG 55

Victor Viorel Ponta ar fi fost preşedintele României, dacă  în ţară s-ar fi votat precum la Beiu, comuna în care premierul s-a plimbat cu barca pe uliţele inundate şi în care care primăriţa a trecut la PSD. Victor Ponta a fost votat masiv cu procente de 60-80% în toate comunele din Teleorman în care primarii au migrat către PSD.

Trecerea primăriţiei de la Ştorobăneasa la PSD şi demararea lucrărilor la digul aşteptat de 20 de ani au fost argumente suficiente pentru ca locuitorii de aici să voteze masiv candidatul Alianţei PSD-UNPR-PC. Ponta a obţinut la Ştorobăneasa comuna din care face parte satul Beiu 75% dintre sufragii în cel de-al doilea tur, după ce fusese votat şi în primul tur cu un procent de peste 50%. Explicaţia scorului e simplă şi are de-a face cu ordonanţa 55 : primăriţa de la Ştorobăneasa a trecut la PSD, după apariţia ordonanţei 55 şi voturile localnicilor s-au dus după ea. 

”Nu pot spune că regret”

Sătenii din Beiu l-au văzut pe Ponta de două ori anul acesta chiar pe uliţele satului lor. Premierul Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea au poposit la Beiu în primăvară şi s-au plimbat cu barca pe uliţele inundate ale satului. Imaginile au făcut înconjurul întregii ţări şi satul a ajuns celebru peste noapte.  Ponta le-a promis atunci localnicilor că va demara construcţia unui digul de apărare pe râul Teleormanul şi că investiţia va fi gata până la finalul lunii august. La data promisă Ponta a revenit în mijlocul sătenilor de la Beiu pentru a marca ”simbolic” inaugurarea. În realitate, lucrările nu sunt încheiate nici acum.  

Pentru săteni, trecerea primăriţei Ioana Magereanu la PSD, începerea construcţiei digului şi  prezenţa utilajelor pe malul râului au fost motive suficiente pentru a-l vota masiv pe Victor Ponta, chiar dacă promisiunile acestuia au fost doar parţial respectate.

Primarul comunei spune că nu regretă trecerea la PSD . ”Nu pot spune că regret. Până la urmă noi reprezentăm o comunitate. Important este să fim alături de oameni, indiferent cine este la guvernare”, spune Ioana Magereanu.

Digul de la Beiu promis de Ponta nu e gata nici acum

Cât priveşte digul promis de Ponta, teoretic, inaugurat în august, practic, nefinalizat nici în noiembrie, primăriţa spune că lucrarea este aproape gata:  ”Mai sunt nişte finisaje, un dig de consolidare. Se lucrează. Eu cred că termină săptămâna viitoare”.

Pentru digul  inaugurat la sfârşitul lunii august,  procesul-verbal de recepţie a lucrării nu s-a făcut nici acum,  deoarece nu sunt toate lucrările gata. Utilajele lucrează în continuare pe malul râului, la aproape trei luni de cânt Ponta a trecut prin Beiu ca să marcheze inaugurarea. 

În Teleorman, primarii migraţi la PSD şi-au făcut datoria

În urma apariţiei şi aplicării OUG 55, în PSD Teleorman au intrat cu acte în regulă 104 consilieri locali, 23 de consilieri locali supleanţi, doi consilieri judeţeni , un consilier municipal de la Turnu Măgurele, 18 primari şi 14 viceprimari.

Primarii care au ales să treacă la PSD  au adus voturi importante la alegeri prezidenţiale în favoarea lui Victor Ponta : Vlad Ion-Băbăiţa (80%), Grigore Aurelian-Beuca (64%), Răboj Daniel-Bragadiru 80,3%), Burcea Florentin-Bujoreni (68,9%), Niţu George Valentin-Călmăţuiu (76,7%) , Peţa Viorel-Conţeşti (81%) ,  Iancu Adrian Constantin-Crevenicu (67%), Lică Iulian-Crângeni (72%) ,  Mănica Ion-Dobroteşti (64%), Costică Doncea-Dracea (76,8%), Glonţ Ion-Drăcşănei (71%), Cernea George-Găleteni (73%), Dincă Ion-Poeni (60%), Briceag Stan-Răsmireşti (70,9%),Ioana Magereanu-Ştorobăneasa( 75%), Badea Iulian-Poroschia (70,3%), Cioacă Ion-Rădoieşti (81,9%),Moise Alexandru-Stejaru (68,5%). Din cei 18 primari, 7 au plecat de la PNL, 10 de la PDL şi 1 de la PPDD.

Victor Ponta a obţinut în Teleorman un procent de 63%, pe care nu l-ar fi atins fără sprijinul primarilor migratori.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite