Trei, Doamne, şi toţi trei. Ce mai fac primarii traseişti ai Clujului după ce partidul lor a pierdut alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştampilă de vot  FOTO: Mediafax
Ştampilă de vot  FOTO: Mediafax

În judeţul Cluj, primarii comunelor Sînmărtin, Jichişu de Jos şi Bobâlna au trecut la PSD prin acea ordonanţă a traseiştilor.

Trei primari clujeni de comune, unul de la PNL şi doi de la PDL, au trecut la PSD prin „Ordonanţa traseiştilor”. Preşedintele executiv al ACL Cluj, Mihai Seplecan, declara, în urmă cu o lună, că aceste treceri nu vor afecta rezultatul alegerilor, întrucât alianţa a rămas cu 46 de primari, iar PSD are 20.

Ce zic acum, după alegeri, cei trei primari

Primarul Ion Fârtan din comuna Sînmărtin, fost PNL, a declarat, pentru „Adevărul“, că nu se aştepta ca PSD să piardă alegerile şi nici vorbă să se întoarcă în PNL.

„Nu m-am aşteptat ca PSD să piardă alegerile, dar în ţara asta totul e posibil. Şi nu mă gândesc să mă întorc în PNL. Cred că nici ei nu m-ar primi“, a afirmat primarul. Acesta mai afirmă că nu PNL şi nici PSD l-au făcut pe el primar, ci oamenii.
„Pe oameni nu îi interesează la ce partid sunt“, adaugă Ion Fârtan. În comuna sa, Victor Ponta a luat 75,62%, iar Klaus Iohannis – 24,37%.

În comuna Jichişu de Jos, primarul Ioan Moncea, fost PDL, declară că se aştepta ca PSD să piardă alegerile. Mărturiseşte că a trecut la PSD fiindcă i-au promis fonduri pentru diverse proiecte, cum ar fi drumul din localitate. „Au spus că ne ajută şi ne-au ajutat“, zice primarul din Jichişu de Jos. În ce priveşte reîntoarcerea la PNL, Moncea spune că „nu ştie încă“ şi că depinde  de „cine va fi preşedinte la PNL“.
În Jichişu de Jos, Victor Ponta a luat 53,47% dintre voturi, iar Klaus Iohannis – 46,52%.

Cel de-al treilea primar traseist, Augustin Mureşan din comuna Bobâlna, fost PDL, spune că vestea pierderii alegerilor de PSD a fost neaşteptată. Întrebat dacă are de gând să se întoarcă în partidul din care a plecat (PDL, acum devenit PNL), primarul Mureşan spune că „nu ştie“ şi că acum „e mai bine să tacă“.
În comuna Bobâlna, Victor Ponta a fost votat de 55,09% dintre săteni, iar Klaus Iohannis – de 44,90%.

Ce zice partidul de unde au plecat

Mihai Seplecan, preşedinte executiv al PNL Cluj (fost ACL Cluj) a afirmat că partidul nu îi vrea înapoi pe cei trei primari traseişti, dar şi că în politică trebuie să-ţi asumi deciziile luate şi că nu poţi fi mereu pe val.

„Cred că aceşti primari, pe care îi cunosc foarte bine şi îmi sunt prieteni, au trecut la PSD prin acea ordonanţă nu pentru că ar fi avut ei simpatii de stânga. Toţi trei au trecut fie că au fost cumpăraţi cu anumite sume de bani prin Ordonanţa 28, fie ameninţaţi cu diferite controale ori cu Curtea de Conturi. Cred că, în sufletul lor, le pare rău că au trecut, deşi unii neagă acest lucru. Amical, i-aş primi înapoi, dar din punct de vedere politic, nu. Trădătorii nu trebuie judecaţi, ci eliminaţi, politic vorbind“, a afirmat Seplecan.

Mai puteţi citi:

„Ordonanţa traseiştilor” la Cluj: trei primari clujeni au trecut la PSD. ACL a rămas cu 46 de edili

Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite