Directorul CFR Călători: „Mecanicul trenului de pasageri care a lovit marfarul a trecut pe roșu. A mers puțin mai încet sperând să i se facă verde”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mecanicul trenului de călători care s-a ciocnit cu marfarul este vinovat de accidentul care a avut loc în apropiere de Roșiori, conform directorului CFR Călători, Traian Preoteasa.

Un tren accelerat a lovit un marfar
Un tren accelerat a lovit un marfar

Traian Preoteasa a declarat la Europa FM că „A fost un tren de călători în spatele unui tren de marfă și aici este prima eroare, un tren de călători nu merge niciodată în spatele unui tren de marfă, dar asta este o altă problemă, și un mecanic care spune că a văzut semnalul roșu și a mers puțin mai încet sperând să i se facă verde în continuare”.

Mecanicul nu a oprit la timp, deși existau „toate premisele pentru ca trenul să oprească” în siguranță și a mers mai departe „pe răspunderea lui”, „mergând încet, crezând că se face verde”, a adăugat directorul CFR. „Între timp a observat că nu i s-a făcut linie liberă, a frânat și de aia s-a întâmplat un incident minor”, a continuat șeful CFR Călători. „Nu am mai avut așa ceva”.

Patru persoane au ajuns la spital, luni dimineaţa, după ce un tren a frânat de urgenţă pe traseu, iniţial anunţându-se că a deraiat între Roşiorii de Vede şi Măldăeni şi fiind iniţiat Planul Roşu de Intervenţie, dar ulterior accidentul nu a fost confirmat.

Conform ISU Teleorman, 12 persoane au fost rănite, însă opt au primit îngrijiri la locul incidentului şi nu a fost nevoie să fie transportate la spital.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite