„A existat o tamponare violentă“: trenul accelerat a lovit marfarul cu mașini Ford după ce a depășit semnalul Oprire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul accelerat implicat luni dimineață într-un incident feroviar în Teleorman a depășit semnalul Oprire și s-a ciocnit violent de un marfar încărcat cu vehicule Ford. Tamponarea a provocat deraierea ultimelor trei vagoane ale marfarului, a declarat la Digi24 Laurențiu Dumitru, directorul Agenției de Investigație Feroviară care cercetează cauzele accidentului.

Un tren accelerat a lovit un marfar
Un tren accelerat a lovit un marfar

Planul Roşu de Intervenţie a fost declanșat în jurul orei 04.00, când un apel la 112 anunța că un tren de călători a deraiat în județul Teleorman, între Roșiorii de Vede si Măldăeni. Odată ajunse, forţele de intervenţie au constatat că accidentul feroviar nu se confirmă, a informat Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), care a precizat ca trenul a frânat brusc, fără a exista o ciocnire.  

Nu vorbim de ipoteze, putem spune ce s-a întâmplat. La 3.55 un tren de călători care circula pe ruta Arad-București Nord, la intrarea în stația Roșiori Nord, a ajuns din urmă un tren de marfă încărcat cu mașini Ford, în urmă acestei ajungeri din urmă și tamponări violente fiind deraiate ultimele trei vagoane din trenul de marfă. A existat un semnal care indică roșu Oprire și a fost depășit ajungându-se un alt tren din urmă. Aceste trenuri s-au lovit fără discuție, a fost o ajungere din urmă și o tamponare violentă", a declarat Laurențiu Dumitru la Digi 24.

Trenul privat de marfă implicat, luni dimineaţa, într-un accident în gara Roşiorii Nord era încărcat cu vehicule Ford, au anunţat reprezentanţii companiei producătoarea de automobile din Craiova.

Confirmăm că un tren încărcat cu vehicule Ford a fost implicat într-un incident în această dimineaţă în gara Roşiorii de Vede. În acest moment aşteptăm mai multe informaţii. În conformitate cu politicile noastre, toate vehiculele aflate în tranzit fac obiectul asigurărilor. În prezent, autorităţile derulează investigaţiile necesare, pe care le sprijinim împreună cu furnizorul nostru de transport", a transmis purtătorul de cuvânt al Ford România, Ana Maria Timiş.

Trei călători răniți

Două vagoane din compunerea unui tren privat de marfă încărcat cu autoturisme au deraiat luni dimineaţa, în jurul orei 4:00, la intrare în staţia Roşiori Nord, iar unul s-a răsturnat, potrivit CFR SA.

Trenul avea ca staţie de destinaţie Portul Constanţa. Potrivit CFR SA, circulaţia trenurilor se desfăşoară cu dificultate în zona Roşiori Nord din cauza acestei deraieri, iar trei pasageri din trenul IR 1822 Arad - Bucureşti Nord, aflat în spatele trenului de marfă deraiat, în momentul frânării de urgenţă a trenului s-au lovit, aceştia fiind preluaţi de echipajele medicale pentru acordarea de îngrijiri. Ceilalţi pasageri din tren au fost preluaţi de trenul IR 79 Budapesta - Bucureşti Nord, a informat CFR Călători.

Până la restabilirea circulaţiei în condiţii normale, sunt posibile şi alte întârzieri în circulaţia trenurilor de călători. Programul de circulaţie în zona afectată se va desfăşura în continuare în funcţie de măsurile operative stabilite şi dispuse de managerul infrastructurii feroviare - CFR SA, CFR Călători aplicând întocmai instrucţiunile acestuia", se mai spune în comunicatul CFR Călători. 

Conform Agerpres, pentru stabilirea cauzelor care au dus la producerea deraierii, AGIFER, printr-o comisie de specialişti, va ancheta acest incident.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite