Bacalaureatul, misiune imposibilă pentru absolvenţii Liceului tehnologic ” Andrei Şaguna”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Liceul tehnologic ” Andrei Şaguna” din comuna Botoroaga, cea mai tânără unitate liceală din Teleorman, a organizat pentru prima dată anul acesta examen de bacalaureat. Niciun elev nu a promovat în sesiunea din vară, iar la bacalaureatul de toamnă povestea s-a repetat.

La Liceul tehnologic ” Andrei Şaguna”din Botoroaga, promovabilitatea la cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat a fost zero. La fel s-a întâmplat şi la sesiunea din vară, când din cei 35 de absolvenţi înscrişi la bacalaureat, niciunul nu a promovat examenul.

Unitatea şcolară din Botoroga a funcţionat până acum doi ani ca şcoală de arte şi meserii În 2013 s-a transformat în liceu, iar elevii de aici, pregătiţi iniţial la nivelul de SAM, s-au trezit peste noapte, prin ruta progresivă, liceeni cu un bacalaureat de susţinut. Aşa se explică procentul zero obţinut anul acesta la bacalaureat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman nu pune problema desfiinţării unităţii. ” Nu ne gândim să desfiinţăm unitatea. Situaţia de aici, ca de altfel, de la toate liceele tehnologice de unde vin rezultate slabe, va fi analizată şi vom propune un plan de măsuri”, a declarat Valeria Gherghe, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman.

Liceul din Botoroaga este singurul din Teleorman unde niciun elev nu a promovat bacalaureatul. Rezultate slabe s-au mai obţinut a Liceul ”Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, unde promovabilitatea a fost de doar 3,51% şi la Colegiul tehnic ” Anghel Saligny” din aceeaşi localitate, unde promovabilitatea a fost de 4%. 

La nivelul judeţului Teleorman, promovabilitatea a fost de 20,17%.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite