Zăpada face ravagii în Apuseni. Aproape 19.000 de consumatori sunt fără energie electrică

0
Publicat:

Aproape 19.000 de utilizatori din județul Alba, în special din zona munților Apuseni, sunt luni dimineață fără curent electric ca urmare defecțiunilor provozate de căderile de zăpadă din ultimele 48 de ore.

DN 74 a fost blocat în cursul zilei de duminică FOTO ISU Alba
DN 74 a fost blocat în cursul zilei de duminică FOTO ISU Alba

La fața locului acționează toate echipele DEER din județ, în sprijinul cărora au venit electricieni din Bihor și Sibiu.

„Avem în acest moment dislocate în zona Apuseni toate formațiile disponibile din județ. Suplimentar avem sprijin din partea unor sucursale învecinate (Bihor și Sibiu). În total sunt peste 80 de electricieni și coordonatori ai acestora care intervin în zonă pentru remedierea defectelor apărute pe 19 linii de medie tensiune și o linie de 110kV”, a transmis pentru ziarulunirea.ro, directorul SDEE Alba, Marius Ceteraș.

Până luni, 27 februarie, ora 15:00, în Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

De asemenea, județul Alba se află sub incidența unui cod galben de inundații ce vizează râuri din bazinul hidrografic Arieș. Avertizarea este valabilă până marți, 28 februarie.

Arbori căzuți pe carosabil

Drumarii au intervenit începând de duminică seara pentru îndepărtarea arborilor căzuți pe carosabil, pe drumurile naționale DN 74 și DN 75. Potrivit polițiștilor, se impun restricții temporare de scurtă durată, pentru ridicarea copacilor doborâți de viscol.

Potrivit Centrului InfoTrafic, se impun restricții temporare de scurtă durată (între 10 și 30 de minute) pentru ridicarea arborilor căzuți pe suprafața carosabilă, din cauza viscolului, în zona montană a județelor Alba (DN 74 Abrud și DN 75 Câmpeni), Arad (DN 79A, între localitățile Gurahonț și Gura Văii), Cluj (DN 1 în Negreni) și Harghita (DN 12, între localitățile Gălăuțaș și Sărmaș).

Se circulă în condiții de iarnă, fiind semnalate precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, pe majoritatea drumurilor din județele aflate sub Cod Galben și Portocaliu de ninsori, respectiv Alba, Arad, Bihor, Bistrița-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Sălaj și Suceava, nefiind însă impuse restricții de trafic.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite