Vijelie la Alba: copaci, stâlpi de telefonie şi de electricitate, doborâţi de vânt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulţi copaci, stâlpi de telefonie şi de electricitate au fost doborâţi duminică de vijelie, rafalele puternice de vânt desprinzând şi câteva acoperişuri în mai multe zone ale judeţului Alba, potrivit unui bilanţ transmis de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba.

ploaie vijelie 0 jpeg

Un copac a fost doborât de vânt pe un drum comunal din comuna Arieşeni, un altul pe DJ 106H, între Ighiel şi Iezerul Ighiel, şi încă unul pe DN 67C - Transalpina, între Sebeşel şi Petreşti.

Tot pe Valea Sebeşului, în Mărtinie, s-au înregistrat crengi căzute peste linia de curent, desprinse prin ardere.

De asemenea, un copac a căzut pe firele de curent pe DJ 106, între Vingard şi Daia Română. Un altul a fost doborât de vijelie pe DJ 107A, fiind rupte şi fire de curent pe raza localităţii Mereteu.

Între Vinţu de Jos şi Alba Iulia, rafalele puternice de vânt au pus la pământ 8 stâlpi din lemn, de telefonie, pe DJ 107C. Alt stâlp de telefonie a fost doborât în municipiul Sebeş.

Tot în Sebeş, doi stâlpi de curent au fost doborâţi de un acoperiş desprins de pe o hală.

În Alba Iulia, un acoperiş cu învelitoare din tablă a fost parţial decopertat de vânt si un autoturism avariat de căderea unei grinzi din lemn.

Nu s-au înregistrat victime.

Mai multe zone din Alba s-au află duminică după-amiaza sub Cod portocaliu, fiind transmise mesaje RO-Alert în localităţile respective.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite