Avertizare meteo: Cod Portocaliu de averse torențiale și vânt puternic în trei județe

0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, avertizări nowcasting de Cod Portocaliu de averse torențiale și intensificări ale vântului, valabile în mai multe localități din județele Neamț, Alba și Hunedoara.

Cod Portocaliu de averse torențiale în trei județe FOTO Arhivă
Cod Portocaliu de averse torențiale în trei județe FOTO Arhivă

Avertizările sunt în vigoare până la ora 15:30. Conform meteorologilor avertizările sunt valabile pentru următoarele localități:

Județul Neamț: Vânători-Neamț și Pipirig,

Județul Alba: Aiud, Unirea, Mirăslău, Livezile, Poșaga, Rimetea, Ocoliș,

Județul Hunedoara: Brad, Vața de Jos, Crișcior, Baia de Criș, Buceș, Zam, Bucureșci, Luncoiu de Jos, Blăjeni, Ribița, Balșa, Tomești și Bulzeștii de Sus.

Posibile inundații și probleme în trafic

Aversele torențiale, care se abat asupra acestor zone sunt deosebit de periculoase, potrivit ANM. Cantitățile de precipitații așteptate pot atinge între 35 și 40 de litri pe metru pătrat, ceea ce poate duce la inundații locale și probleme semnificative în trafic.

De asemenea, frecventele descărcări electrice însoțite de vijelii și grindină cresc riscul de accidente și deteriorare a proprietăților. Avertizările nowcasting sunt emise pentru o perioadă de maximum șase ore, cu scopul de a avertiza localnicii și autoritățile despre fenomenele meteorologice imediate și periculoase.

Este esențial ca locuitorii din zonele afectate să fie extrem de vigilenți și să respecte sfaturile și instrucțiunile emise de autorități, pentru a evita orice situații neplăcute sau periculoase. ANM recomandă ca toate persoanele din zonele vizate să rămână la adăpost în timpul furtunii și să evite deplasările inutile.

Șoferii sunt sfătuiți să reducă viteza și să folosească luminile de avarie în condiții de vizibilitate redusă.

Proprietarii de locuințe ar trebui să ia măsuri pentru a proteja bunurile și să fie pregătiți pentru eventualele inundații sau daune cauzate de vijelii și grindină.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite