Alertă roșie de ploi puternice în Spania. Locuitorii din Madrid sunt sfătuiți să rămână în case

0
Publicat:

Vremea rea face ravagii în Spania. Locuitorii din Madrid au fost sfătuiți să stea în case, după ce meteorologii au emis o alertă roșie de ploi puternice. Din cauza condițiilor meteo, meciul dintre Atletico Madrid şi FC Sevilla a fost amânat.

Ploi puternice sunt așteptate în Spania FOTO Arhivă Adevărul
Ploi puternice sunt așteptate în Spania FOTO Arhivă Adevărul

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie, ceea ce înseamnă un posibil pericol extrem, pentru duminică în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz, relatează Reuters.

Agenţia a precizat că în Madrid s-ar putea înregistra până la 120 de litri de precipitații/mp  în 12 ore.

"Din cauza situaţiei excepţionale şi anormale, în care vor fi depăşite recorduri de precipitaţii, le cer locuitorilor din Madrid să rămână în case astăzi", a scris primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, pe Twitter.

Meciul dintre Atletico Madrid şi Sevilla a fost amânat

Serviciile de urgenţă din Madrid au trimis mesaje text localnicilor, avertizându-i de riscurile de inundaţii şi recomandându-le să nu folosească vehiculele.

LaLiga a amânat un meci dintre Atletico Madrid şi Sevilla din cauza alertei de vremea rea.

 "Având în vedere situaţia meteorologică excepţională din Madrid, în urma avertizărilor de cod roşu de la AEMET (..:), s-a luat decizia de a amâna meciul dintre Atletico de Madrid şi Sevilla FC, programat iniţial pentru astăzi, la ora 18.30, pe stadionul Cívitas Metropolitano din Madrid. Noua dată şi oră a meciului vor fi comunicate în scurt timp de către LALIGA”, se arată în comunicatul oficial publicat de La Liga, citat de Pro TV.

Hong Kong a crescut nivelul de alertă la al doilea cel mai ridicat în aşteptarea taifunului Saola

Biroul de meteorologie din Hong Kong a crescut vineri, 1 septembrie 2023, la ora locală 18:20 (10:20 GMT), nivelul de alertă pentru super-taifunul Saola la al doilea cel mai ridicat, în condiţiile în care furtuna ameninţă să devină cea mai puternică care a lovit sudul Chinei în ultimele decenii, relatează AFP, scrie Agerpres.

"Semnalul de furtună a fost emis la ora 18:20. Aceasta înseamnă că vânturile sunt aşteptate să crească în intensitate în mod semnificativ", a spus Observatorul din Hong Kong, îndemnând oamenii să rămână în locuinţe, să stea departe de uşile şi ferestrele expuse şi să găsească un loc sigur în care să se adăpostească.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite