Universitatea din Alba Iulia, parteneră într-un proiect internaţional. Profesori şi studenţi vor desfăşura activităţi didactice în Columbia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia
Daniel Breaz, rectorul Universităţii din Alba Iulia

Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este parteneră într-un proiect internaţional destinat mediului universitar din mai multe ţări ale lumii. Proiectul „ACACIA” este implementat de Universitatea Distrital Francisco Jose de Caldas din Bogota, Columbia, în parteneriat cu alte 13 universităţi din America Latină şi Europa.

Proiectul contribuie la reducerea tuturor formelor de excluziune, discriminare şi marginalizare, oferind sprijin tuturor studenţilor care se află într-o astfel de situaţie, inclusiv persoanelor cu dizabilităţi. În urma implementării acestui proiect, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a obţinut finanţarea unui nou contract Erasmus de mobilităţi, prin care studenţii, cadrele didactice şi personalul administrativ vor putea vizita şi desfăşura activităţi didactice şi de cercetare la Universitatea ”Distrital Francisco Jose de Caldas” din Bogota, Columbia, începând cu anul universitar 2016-2017. Universitatea va primi la rândul ei studenţi, cadre didactice şi personal administrativ de la Universitatea parteneră.

„Sperăm că acest proiect va duce la o dezvoltare a relaţiilor Universităţii 1 Decembrie 1918 cu alte instituţii din învăţământ din America Latină, că vom avea la Alba Iulia studenţi din ţările respective şi faptul că universitatea noastră, alături de celelalte două universităţi partenere din Europa, Spania şi Portugalia, vor contribui la dezvoltarea educaţiei în celelalte ţări partenere şi care beneficiază de implementarea acestui proiect”, a transmis rectorul UAB, Daniel Breaz, în cadrul unei conferinţe de presă. Potrivit acestuia, Universitatea din Alba Iulia a fost aleasă datorită relaţiilor de colaborare pe care le are cu celelalte universităţi, în special cu Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED) din Madrid, Spania.

Rectorul a precizat că din America Latină, ultimii studenţi pe care i-a avut Universitatea „1 Decembrie 1918” pe partea de Istorie/Arheologie au fost urmă cu „destul de mulţi ani”. „Sper ca acest proiect să deschidă iarăşi poarta României pentru a aduce studenţi din America Latină”, a mai spus Daniel Breaz.

Proiectul ACACIA este un proiect implementat de Universitatea Distrital Francisco Jose de Caldas din Bogota, Columbia, în parteneriat cu alte 13 Universităţi din America Latină şi Europa. În acest proiect, Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia este parteneră alături de alte două universităţi europene, Universidad Nacional de Educacion a Distancia (UNED) Madrid, Spania şi New University of Lisbon, Portugalia. Din America Latină în cadrul proiectului participă alte 11 universităţi din Chile, Brazilia, Peru, Nicaragua si Columbia.

Obiectivul principal al proiectului este adaptarea sistemului de învăţământ universitar prin proiectarea şi validarea unor Centre de asistenţă profesională şi educaţională în America Latină numite CADEP. Aceste centre vor fi rezultatul cooperării intra şi inter-instituţionale în activitatea de proiectare şi dezvoltare a resurselor educaţionale şi tehnologice, precum şi pentru generarea de strategii de dezvoltare socioafective, adresate cu precădere populaţiilor cu risc de excluziune universitară.

Citiţi şi:

 

O elevă din Alba a reuşit a treia calificare la Olimpiada Internaţională de Astronomie

 

Profesorul de nota 10 din Alba: „Modul de predare trebuie orientat în aşa fel încât să fie avantajaţi toţi elevii“

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite