O elevă din Alba s-a calificat pentru a treia oară la Olimpiada Internaţională de Astronomie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mălina Roşca, elevă a Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia participă în lotul României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, ce se va desfăşura în India, la sfârşitul anului. Este a treia participare la o olimpiadă internaţională a tinerei din Alba.

În perioada 31 iulie -7 augut, la Suceava şi Vatra Dornei s-a desfăşurat pregătirea şi selecţia loturilor României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Competiţia va avea loc în India în perioada 9 – 19 decembrie 2016. România va fi reprezentată de două echipe a câte 5 elevi fiecare, prima echipă fiind finanţată de MENCŞ, iar cea de-a doua echipă din sponsorizări private.

Dintre cei 15 elevi calificaţi în lotul lărgit, în urma susţinerii a şase probe, reprezentanta judeţului Alba, Mălina Roşca, a reuşit calificarea în prima echipă a României. Pentru Mălina va fi a treia participare la o olimpiadă internaţională, primele două participări fiind la Olimpiada Internaţională de Astronomie, unde a obţinut o medalie de argint şi una de bronz, transmite inspector şcolar Daniela Coş.

România va fi reprezentată de 2 echipe a câte 5 elevi fiecare, prima echipă fiind finanţată de Ministerul Educaţiei, iar cea de-a doua echipă din sponsorizări private. Dintre cei 15 elevi calificaţi în lotul lărgit, în urma susţinerii a 6 probe, reprezentanta judeţului Alba, Mălina Roşca, a reuşit calificarea în prima echipă a României.

”Să sperăm că-şi va adăuga în palmares şi o medalie de aur. Având în vedere dificultatea probelor de la această olimpiadă îi urăm spor în pregătire şi mult succes în India”, transmite Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba.

Citiţi şi:

Universitatea din Alba Iulia, parteneră într-un proiect internaţional. Profesori şi studenţi desfăşura activităţi în Columbia

 

Profesorul de nota 10 din Alba: „Modul de predare trebuie orientat în aşa fel încât să fie avantajaţi toţi elevii“

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite