Una dintre cele mai circulate șosele din România, asfaltată după un sfert de secol VIDEO

0
Publicat:

Pe DN1, între Alba Iulia și Aiud, se toarnă un covor asfaltic complet nou. Lucrările pe 20 de kilometri au început în 20 octombrie 2022 și continuă în ritm alert.

Se asfaltează drumul național între Alba Iulia și Aiud FOTO ziarulunirea.ro
Se asfaltează drumul național între Alba Iulia și Aiud FOTO ziarulunirea.ro

Licitația pentru asfaltarea DN1 a fost câștigată de firma Diferit AG, iar lucrările propriu-zise sunt efectuate de firma din Alba, Elis Pavaje SRL. Porțiunea de drum între Alba Iulia și Aiud nu a mai fost asfaltată integral din anul 1996, iar în 2012 s-a făcut un strat de șlam (asfalt la rece), anual efectuându-se doar lucrările de întreținere. Timp de 26 de ani nu a mai fost turnat asfalt nou pe unul dintre cele mai circulate drumuri naționale din România.

În zona în care se asfaltează, traficul este restricționat, fiind instalate semafoare, circulându-se alternativ la intervale de 5 minute. Timpii de așteptare sunt rezonabili, autostrada preluând altfel cea mai mare parte din trafic.

„Între Alba Iulia și Aiud, firma Elis Pavaje efectuează lucrări de întreținere periodică, respectiv turnarea unui covor asfaltic cu MAS(F) 16 de 4 centimetri, după ce în prealabil a fost frezat covorul asfaltic vechi. Beneficiarul lucrării este CNAIR, prin Direcția Regională de Drumuri și Poduri Cluj. Va fi așternut covor asfaltic pe o suprafață de aproximativ 170.000 de metri pătrați pe o lungime de aproape 20 de kilometri. Se vor turna între 800 și 1.000 de tone de asfalt zilnic, iar lucrările vor fi finalizate în circa o lună”, a declarat reprezentantul Elis Pavaje SRL.

Informații referitoare la lucrare au fost transmise și de către reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj:  „Pe DN 1, sectorul de drum cuprins între km 386+660 – km 406+950 se execută lucrări de întreținere periodică pe timp de vară – covoare asfaltice cu MAS 16, cu frezare 4 cm. Se așterne stratul de uzură în zona km 387-388. Pe sectorul de drum menționat au fost efectuate în anul 2012 lucrări de întreținere periodică pe timp de vară – straturi bituminoase foarte subțiri executate la rece (șlam)”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite