Un român a cumpărat cu 700 de euro un permis fals din Polonia și a condus mașini timp de 5 ani prin țară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român a cumpărat cu 700 de euro un permis de conducere fals din Polonia și a condus timp de 5 ani mașini prin țară. Prins de polițiști, a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

Șoferul a fost prins după 5 ani de la momentul obținerii permisului FOTO Adevărul
Șoferul a fost prins după 5 ani de la momentul obținerii permisului FOTO Adevărul

Bărbatul (Florin C.) le-a spus polițiștilor că el era convins că permisul era valabil, având în vedere că persoana care i l-a dat în Polonia l-a pus să dea un examen în fața unui calculator pe care l-a promovat.

Fapta a avut loc în 8 martie 2020, iar prima hotărâre în instanță a fost pronunțată în 17 noiembrie 2022. În momentul în acre a fost oprit de echipajul de Poliție Rutieră, bărbatul a prezentat un permis de categoria B. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu posedă permis de conducere valabil, care să fie eliberat de către autoritățile poloneze.

„A recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa, arătând că a obținut permisul de conducere prezentat organelor de poliție pe teritoriul Poloniei, în cursul lunii iulie a anului 2017, cu ajutorul unei persoane pe care a cunoscut-o într-o cafenea, căreia i-a remis suma de 700 euro, iar aceasta i-a procurat permisul de conducere. Inculpatul a precizat că semnătura care apare pe fața permisului de conducere îi aparține, a semnat pe o coală de hârtie, iar autorul falsului i-a imprimat semnătura pe fața documentului în discuție, inculpatul procedând în mod similar și în ceea ce privește fotografia imprimată pe permis”, se precizează în cuprinsul hotărârii Judecătoriei Alba Iulia.

Condamnat pentru două infracțiuni

Bărbatul le-a spus polițiștilor că a susținut un examen teoretic pe calculator, iar persoana în discuție i-a oferit răspunsurile corecte, iar după două zile s-au întâlnit pentru a-i fi înmânat permisul. Fotografia și-a făcut-o într-un studio, apoi a mers și a predat-o celui care i-a falsificat permisul.

Magistratul l-a găsit vinovat de două infracțiuni: conducere fără permis și uz de fals. „Instanţa reţine că pronunţarea unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii constituie un avertisment necesar pentru inculpat, de natură să-l determine să conștientizeze faptele comise, așa încât pe viitor să se abțină de la recurgerea unor atare fapte antisociale”, se mai susține în hotărâre.

Pedeapsa rezultantă este de 1 an și 3 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile.

Hotărârea poate fi contestată cu apel.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite