Ultramaratonistul cu handicap Levente Polgar va alerga 5.500 de kilometri până în Laponia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sportivul Levente Polgar şi-a pierdut o mână în copilărie
Sportivul Levente Polgar şi-a pierdut o mână în copilărie

Ultramaratonistul cu handicap Levente Polgar din Aiud va alerga, în premieră, peste 5.500 de kilometri până în Laponia, regiune din nordul Finlandei.

Ultramaratonistul cu handicap, are la activ două participări, în 2016 şi 2017, la Ultramaratonul Montblanc, în lungime de 170 de kilometri, la multe competiţii din România, dar este şi primul sportiv cu handicap acceptat la cel mai dur maraton din lume, “6633 Arctic Ultra”, unde, din păcate, a fost nevoit să abandoneze. De asemenea, el este şi voluntar Invictus.

Pentru anul 2019, pe lângă UTMB şi alte competiţii de gen, Levi îşi propune să bifeze o performanţă pentru România şi să alerge 5.500 de kilometri până în regiunea finlandeză Laponia. ”Nu mai este un vis, este o provocare, una de care sper să fiu demn”, a spus Levi, care urmează să plece la mijlocul lunii martie, însoţit de clujeanul Daniel Maco, sportiv de top. Cei doi vor purta tricouri Invictus şi drapelul României.

”Vom ieşi din România prin vama Jimbolia. Am ales sa tranzitam prima ţară, Serbia! Serbia este varianta aleasă pentru a avea 5500 km. Urmează Slovenia, Italia, Franţa, Anglia, Danemarca, Suedia, Norvegia, Finlanda. Vom trage sania pe roţi, în care vom pune cele necesare. Vom arbora drapelul României tot traseul.  Ne vom mişca zi şi noapte. Vom dormi extrem de limitat, 2 ore seara, respectiv 2 ore dimineaţa. Vom dormi strict în cort sau hamac”, a declarat pentru ziarulunirea.ro sportivul din Aiud.

Levente recunoaşte că traseul îi este necunoscut, şi că îi plac lucrurile imposibile. Cu cât este mai complicat un lucru, cu cât atât îl atrage mai mult. ”După ce am tranzitat România ne propusesem să alergăm anual câte o ţară, fapt ce nu s-a materializat. Am decis să împing orice limită la maxim, şi atunci alergăm prin toată Europa. Să văd Europa de pe picioarele mele, să interacţionez cu străinii, ca român. Punctul final, Laponia, că doar nu oi rata căsuţa lui Moş Crăciun”, povesteşte Levi.

Întrebat despre costuri, Levente ne-a spus ca deocamdată, totul este pe cheltuiala lor. ”Vor fi cheltuieli cu baterii, alimente, apă, haine plus bacuri, vapor Franţa – Anglia şi avion la întoarcere. Dacă nu ne ajung banii, ne întoarcem pe jos. Momentan nu se sponsorizează nimeni. Ce avem noi, şi cu Dumnezeu înainte! Sperăm ca oamenii din drumul nostru să fie indulgenţi! Orice sprijin e binevenit!”. Levente Polgar şi Daniel Maco, speră ca, în mai puţin de 2 luni, să se întoarcă acasă. Momentan, cei doi se pregătesc intens, cu antrenamente zilnice, diverse,  de forţă dar şi cu pregătirile necesare unui astfel de drum. 

Citiţi şi:

 

FOTO Regatul de gheaţă din Cheile Râmeţului. Imagini spectaculoase cu „opera de artă” realizată de natură

 

Exporturi record de armament pentru România în 2018: vânzări de 250 de milioane de euro în ţări de pe tot globul

 

FOTO VIDEO Izolaţi în Apuseni. Cum se luptă oamenii munţilor cu stratul uriaş de zăpadă

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite