FOTO Regatul de gheaţă din Cheile Râmeţului. Imagini spectaculoase cu „opera de artă” realizată de natură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cheile Râmeţului sunt considerate unele dintre cele mai spectaculoase din România şi reprezintă un punct de atracţie deosebit pentru zona Munţilor Apuseni. Iarna deosebit de rece a creat în Cheile Râmeţului un veritabil „regat de gheaţă”.

Un „canion” strâmt, greu de străbătut, pe alocuri primejdios, dar care îi răsplăteşte pe cei ce se încumetă să-l străbată cu privelişti de o măreţie unică şi cu impresia unei călătorii de basm fantastic. Aceasta este una dintre cele mai spectaculoase descrieri a unei destinaţii turistice din România. 

GALERIE FOTO

Este vorba despre Cheile Râmeţului, care, în această iarnă, s-au transformat într-un veritabil regat de basm. O demonstrează fotografiile făcute publice pe Facebook de Clubul de Ecologie şi Turism Montan Albamont ai cărui reprezentanţi au dat o ”tură” de iarnă prin aceste Chei spectaculoase. Natura a transformat peisajul radical şi permite traversarea canionului pe gheaţă. De asemenea, căderile de apă laterale au dus la apariţia unor coloane uriaşe de gheaţă care impresionează.

cheile rametului iarna

Cheile Râmeţului s-au format între două masive săpate în calcare jurasice - Uzmezeu la nord, Fundoi la sud. Rezervaţia naturală declarată arie protejată încă din anul 1969 este bogată în forme carstice, iar în jur există păduri, pajişti şi fâneţe. Rezervaţia, situată în Munţilor Trascău, pe teritoriul judeţului Alba, în apropiere de Mănăstirea Râmeţ, aparţine administrativ satului Cheia, din comuna Râmeţ. Altitudinea minimă este de 530 m, cea maximă de 1139 m.

   

Un traseu turistic marcat, care porneşte de la Mânăstirea Râmeţ şi ajunge în satul Cheia, este calea pe care o străbat de obicei turiştii, urmând, printre pereţii de piatră, cursul râului Geoagiu, sau Stremţ, care pe cursul său superior poartă şi numele de Râul Râmeţ (Sursa fotografiilor: CETM Albamont)

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite