Traficantul român care vindea ecstasy cu imagini ale lui Pablo Escobar şi Donald Trump. Pedeapsa dură în justiţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mailat Pavel Ovidiu a stat doar doi ani în libertate. Foto Facebook
Mailat Pavel Ovidiu a stat doar doi ani în libertate. Foto Facebook

Un traficant periculos, cu un bogat trecut infracţional, a fost condamnat la 5 ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi introducere în ţară de droguri de mare risc. Este vorba despre ecstasy cu imagini ale lui Trump şi Pablo Escobar.

Mailat Ovidiu Pavel se află în arest preventiv din noiembrie 2020, când a fost prins în flagrant cu aproape 350 de comprimate de ecstasy asupra sa. Bărbatul a revenit în spatele gratiilor după doi ani de la momentul liberării condiţionate.

După ce a ieşit din închisoare s-a apucat din nou de infracţiuni, pentru a câştiga uşor şi rapid bani. Flagrantul a avut loc în oraşul Ocna Mureş din Alba, unde, poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia împreună cu procurorii DIICOT Alba, l-au depistat cu 348 de comprimate de MDMA provenite din Germania, pe care încerca să le vândă. Valoarea totală a drogurilor este de aproape 30.000 de lei. 

MDMA (metilen-dioxid-metilamfetamina) este numele ştiinţific al drogului ecstasy. Este drog psihoactiv sintetic, care provoacă dependenţă, cu proprietati asemanatoare amfetaminelor stimulante. În 2 iulie 2021, Tribunalul Alba a pronunţat prima hotărâre în dosarul penal. Bărbatul de 42 de ani trebuie să execute, pe lângă pedeapsa de 5 ani de închisoare, şi un rest de 979 de zile ca urmare a liberării condiţionate din pedeapsa anterioară. Mailat vindea un comprimat de ecstasy cu preţul de 50 de lei.

Poliţia s-a folosit de un colaborator sub acoperire

În data de 26 octombrie 2020, bărbatul l-a contactat prin intermediul aplicaţiei Facebook Messenger pe colaboratorul autorizat în cauză, comunicându-i acestuia că este în drum spre el pentru a-i vinde drogurile, însă întâlnirea dintre cei doi nu a mai avut loc, fiind amânată pentru data de 27 octombrie. La această dată, acesta urma să se deplaseze în oraşul Ocna Mureş, pentru a se întâlni colaboratorul sub acoperire pentru a-i vinde cantitatea de 350 comprimate ecstasy, drog de mare risc.

Traficantul nu a adus drogurile, motivând că nu i-au fost trimise încă din Germania, stabilind că-l va anunţa pe colaborator la o dată ulterioară, când le va primi, lucru care s-a întâmplat în data de 2 noiembrie 2020. Colaboratorul autorizat a urcat în autoturismul folosit de către Mailat unde au purtat discuţii timp de aproximativ 2 minute, după care s-au deplasat până au găsit un loc de parcare. La acel moment au intervenit poliţiştii, care l-au imobilizat şi au percheziţionat maşina.

Între scaunele din faţă ale autoturismului a fost identificată o pungă tip zip-lock în interiorul căreia se află un număr de 70 de comprimate de următoarele culori: albastru (sub formă de diamant), roz şi galben (pe faţă au imprimat capul unei persoane, iar pe verso au inscripţionat ”Pablo Escobar”). Tot între scaunele din faţă a fost identificată o cutie cu inscripţia Pringles în interiorul căreia se află o pungă din material plastic transparent care conţine un număr de 278 comprimate de culoare portocalie ce au imprimate pe o parte imaginea lui Donald Trump.

Bărbatul a recunoscut faptele şi a relatat că a fost contactat de un bărbat din Germania, cu care a fost coleg în Penitenciarul Aiud, care i-a spus că poate achiziţiona de la un prieten de-al său de acolo o cantitate de droguri de mare risc, respectiv ecstasy, pe care să le trimită în ţară, iar acesta să le vândă ulterior altor persoane cu suma de 50 de lei/ comprimat. 

Condamnat la 10 ani pentru trafic de persoane

Bărbatul a mai stat şase ani după gratii, în urma unei condamnări pentru infracţiuni grave. A fost trimis în judecată, alături de alte cinci persoane, pentru trafic de droguri şi trafic de persoane, fiind condamnat definitiv la 10 ani de închisoare în 2014. Acesta era liderul unei grupări specializată în trafic de droguri şi trafic de persoane pe ruta România – Franţa.

În sarcina sa s-au reţinut infracţiunile de trafic de persoane, trafic de minori şi trafic de droguri şi introducere ilegală de arme letale în ţară (la percheziţii a fost descoperit un pistol, precum şi muniţie letală. Bărbatul a fost liberat condiţionat în 19 septembrie 2018, beneficiind şi de legea recursului compensatoriu în baza căreia a câştigat 400 de zile de libertate.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Autostradă construită în groapa de gunoi. Costă 13 milioane de lei pentru a degaja deşeurile VIDEO

 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite