Adeverinţe false la un centru de vaccinare din Alba. Poliţia a demarat o anchetă penală. Cum s-a întâmplat totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adeverinţă de vaccinare. Foto Adevărul
Adeverinţă de vaccinare. Foto Adevărul

Ministerul Sănătăţii a făcut plângere la Parchetul General după ce zece persoane au încercat să obţină certificatul digital necesar călătoriei fără restricţii în UE folosind adeverinţe false de vaccinare. Şapte dintre acestea provin de la un centru din Alba.

Sesizările iniţiale au venit de la instituţiile subordonate din teritoriu ale Ministerului Sănătăţii, care au reclamat încercarea unor cetăţeni de a obţine certificatul digital folosind adeverinţe false, iar ministrul Ioana Mihăilă a sesizat procurorii.

Cele mai multe dintre falsuri au fost înregistrate la un centru de vaccinare din judeţul Alba, care a eliberat şapte adeverinţe de vaccinare pentru persoane care nu fuseseră de fapt vaccinate în acel centru.

Este vorba despre centrul de vaccinare din oraşul Ocna Mureş, unde, la un moment dat, s-a constatat existenţa a şapte doze de vaccin în plus faţă de numărul de persoane vaccinate efectiv.

Potrivit unor surse neoficiale, adeverinţele ar fi fost scoase de un medic pentru români care locuiesc sau urmau să plece în străinătate. Persoanele respective s-ar fi vaccinat cu prima doză, dar nu au mai venit la centru pentru a primi şi a doua doză. Medicul a scos adeverinţele ca şi cum persoanele ar fi fost vaccinate cu ambele doze.

Certificatul digital Covid este documentul eliberat de fiecare stat membru prin care e certificată vaccinare, trecerea prin boală sau testarea unei persoane care vrea să călătorească liber în interiorul UE. El poate fi obţinut electronic, fiind necesare actele de identitate şi adeverinţele de vaccinare/testare.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Autostradă construită în groapa de gunoi. Costă 13 milioane de lei pentru a degaja deşeurile VIDEO

 

O şoferiţă găsită cu alcoolemie de 0,05 la mie a învins Poliţia susţinând că a mâncat alimente fermentate

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite