Tentativa de omor de la Sebeş. Mama şi fiica s-au luptat pentru viaţa lor. Soţul agresiv a fost arestat în lipsă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a intrat în locuinţă deşi avea ordin de restricţie. Foto Arhivă
Bărbatul a intrat în locuinţă deşi avea ordin de restricţie. Foto Arhivă

Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba a transmis luni, 3 ianuarie 2022, detalii noi cu privire la cazul tentativei de omor ce a avut loc în 30 decembrie 2021, la Sebeş.

Mircea Horhat, bărbatul în vârstă de 44 de ani din Sebeş, Alba, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de violenţă în familie în modalitatea tentativei la omor, violenţă în familie în modalitatea lovire sau alte violenţe şi încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute, dispuse prin ordin de protecţie. 

El avea ordin de restricţie faţă de familia sa pentru o perioadă de 6 luni, începând cu data de 1 octombrie 2021. 

Printr-o decizie a Judecătoriei Sebeş, Mircea Horhat primise interdicţie să se apropie de soţie şi cei trei copii ai săi şi a fost evacuat din locuinţa familiei pentru o perioadă de 6 luni ca urmare a comportamentului agresiv asupra membrilor familiei sale.

”În fapt, la data de 30.12.2021, în jurul orelor 19,35, încălcând ordinul de protecţie emis de Judecătoria Sebeş, inculpatul a pătruns prin efracţie în locuinţa soţiei şi fiicei sale din municipiul Sebeş, acesta fiind înarmat cu un cuţit. 

În altercaţia iscată, inculpatul i-a aplicat soţiei lovituri cu cuţitul în zona spatelui, cauzându-i leziuni care i-au pus acesteia viaţa în primejdie şi care au necesitat pentru vindecare 25-30 zile de îngrijiri medicale.

Întrucât fiica celor doi soţi a intervenit în altercaţie, i-a aplicat şi acesteia o lovitură cu cuţitul în antebraţul drept, cauzându-i leziuni care au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Bărbatul a suferit leziuni care necesită pentru vindecare 35-40 zile de îngrijiri medicale, în urma ripostei victimelor şi a încercării acestora de a-l imobiliza. Inculpatul şi soţia acestuia sunt în prezent internaţi in spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul are o rană mai adâncă, motiv pentru care a fost transferat la o unitate medicală din Cluj-Napoca. Minora a fost externată, iar mama se află internată la Spitalul Judeţean Alba.

   

Sâmbătă, 1 ianuarie 2022, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă în lipsă a acestuia, pe o perioadă de 30 de zile începând cu data încetării motivelor privind starea sa de sănătate.

Vă mai recomandăm:

 

Cum a învins birocraţia fiica unei asistente medicale moarte de COVID-19. A obţinut dreptul la pensie în justiţie

 

Obiceiuri de Anul Nou din 1943, în extemporalul unui elev: „Făceam o gălăgie de ţi se scula păru-n cap”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite