Târgul de Crăciun dintr-o curte din Alba. Casă împodobită ca-n povești, cu mii de beculețe VIDEO

0
Publicat:

O familie din comuna Sântimbru, județul Alba, și-a pregătit casa și curtea ca de fiecare dată în ultimii ani, pentru sărbătoarea de Crăciun. Instalațiile luminoase creează un decor feeric.

Locuința împodobiră cu mii de beculețe FOTO captură video
Locuința împodobiră cu mii de beculețe FOTO captură video

Rezultatul este unul spectaculos: nu ai cum să îl ratezi dacă treci prin zonă. Proprietarul are nevoie de mai multe zile pentru a monta toate instalațiile, dar răbdarea sa este susținută de pasiunea pentru aceste decoruri de Crăciun.

De la sanie cu reni, la o multitudine de simboluri de Crăciun, locația arată ca un adevărat parc de distracții. Casa atrage atenția și amintește de frumusețea acestei perioade. Ca și în anii trecuți, de la sanie cu reni, la o multitudine de simboluri de Crăciun, locul arată ca un adevărat parc de distracții.

Familia își transformă locuința într-o feerie de lumini, iar oamenii vin să admire casa care pare desprinsă din povești. Curtea este plină cu beculeţe, ornamente de sărbători sau oameni de zăpadă strălucitori, decorațiuni reprezentând reni, spiriduși și Moș Crăciuni. Fiecare pom este împodobit. Oamenii se declară entuziasmați de felul în care arată casa și curtea.

Obiceiul împodobirii caselor se trage din cel al pomului de Crăciun. Tradiția împodobirii bradului şi a casei cu crenguţe de brad este un obicei preluat pe la jumătatea mileniului trecut, de la triburile germanice.

Bradul simbolizează prin forma sa triunghiulară Sfânta Treime, iar podoabele cu care acesta este acoperit reprezintă cunoaşterea şi bogăţia, asemeni pomului sacru din Grădina Edenului, în care se găseau merele – fructele cunoaşterii.

Până în secolul al XV-lea, oamenii împodobeau casele cu crenguţe verzi şi tradiţia era considerată păgână, la fel şi cea de a-şi face daruri unii altora. Dar nu peste multă vreme, în locul crenguţelor va fi folosit un arbore întreg. Conform documentelor, în 1605, la Strasbourg a fost înălţat primul brad de Crăciun, într-o piaţă publică. Nu avea încă lumânări şi era împodobit cu mere roşii.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite