Aqua Park în noua stațiune balneară a României. Cum va arăta investiția turistică din Ocna Mureș VIDEO

0
Publicat:

Orașul Ocna Mureș va avea primul Aqua Park din Alba, devenind astfel una dintre cele mai atractive destinații turistice din această zonă a Transilvaniei. În luna mai 2022 a fost deschis noul complex balnear.

Proiectul noului Aqua Park de la Ocna Mureș FOTO captură video
Proiectul noului Aqua Park de la Ocna Mureș FOTO captură video

Pe lângă Aqua Park se va ridica și un hotel, iar ambele vor fi situate lângă Bazinele Sărate din oraș. Acestea vor fi amplasate pe un teren care a fost deja cumpărat de Consiliul Județean Alba. Cele două investiții vor veni în completarea bazinelor, pentru a asigura mai multe facilități pentru cei care vor veni să se bucure de apele sărate ale orașului.

De asemenea, tot lângă Complexul Balnear Băile Sărate din Ocna Mureș se va ridica o sală de evenimente. Mai multe blocuri din zonă, șapte la număr, sunt cuprinse în planul de reziliență și vor modernizate. Acestea fac parte din planul administrației locale de a revitaliza orașul și de a susține activitatea Băilor Sărate.

Pe viitor o să investim în această stațiune deoarece este motorul de dezvoltare al acestui oraș. Avem deja discuții să construim pe fonduri europene cât și pe fonduri publice spații de cazare. Avem deja o fișă de proiect aprobată de ADR Centru de 3, 7 milioane de euro, amenajarea zonei riverane, unde este inclus și un Aqua Park, a declarat Silviu Vințeler, primarul orașului.

De asemenea, un investitor privat, respectiv companiile Destine Holding și GTS Group, ar urma să construiască un resort cu spa și piscine.

„Destine Holding și GTS Group vor dezvolta un resort cu 8 unități de cazare de 3 și 4 stele care vor cumula 275 de camere, spa, centru de conferințe, restaurant, terase, piscine interioare și exterioare, zonă de pescuit, activități de petrecere a timpului liber, alei pietonale cu zone de relaxare, zonă cu spații comerciale de închiriat pretabile pentru cofetării, cafenele, pizzerii, restaurante, magazine și chiar și un parc tematic”, spune Florin Crișan, managing partner GTS Group și general manager Destine Holidays, VIVA Holidays & Blue Travel.

Compania a început deja să promoveze pachete turistice cu transport autocar din Cluj-Napoca și intrare la Băile Sărate Ocna Mureș, ajungând la un rulaj de 2-3 autocare pe săptămână.

8 milioane de euro investiți în noul complex balnear

Băile Sărate din Ocna Mureș au fost inaugurate în 13 mai 2023, fiind cea mai nouă și cea mai modernă investiție publică în domeniul balnear din România, lucrările fiind în valoare de 8 milioane de euro. După patru luni, complexul a depășit 150.000 de clienți.

Complexul băilor sărate FOTO Facebook/ Județul Alba
Complexul băilor sărate FOTO Facebook/ Județul Alba

Baza de tratament are o suprafață totală de 6.400 de metri pătrați și cuprinde facilități precum trei bazine interioare și trei exterioare cu apă sărată și dulce, zonă de fitness și recuperare medicală. Un bilet pentru o zi pentru un adult costă 60 de lei, de luni până vineri, respectiv 70 de lei pentru zilele de sâmbătă și duminică. Copiii cu vârsta între 7 și 14 ani plătesc 35 de lei/zi, iar cei mai mici de 7 ani au intrarea gratuită.

Băile Sărate din Ocna Mureș s-au deschis la sfârșitul secolului XIX. În 1936, la Ocna Mureş s-a înfiinţat Oficiul local de cură şi turism, care a funcţionat până în 1948, când a fost desfiinţat de comunişti. În staţiune funcţionau, în 1941 două hoteluri de categoria I şi trei hanuri de categoria a II-a. Momentul de glorie a fost atins în anii 1980, când mii de oameni din toată ţara veneau să-şi trateze afecţiunile reumatice. Orașul are în prezent circa 12.000 de locuitori.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite