Porcul uriaș sacrificat în gospodăria unui român. Cântărea 423 de kilograme, iar stăpânul l-a scos la concurs FOTO

0
Publicat:

Un porc de dimensiuni impresionante a fost sacrificat de Ziua Națională, vineri, 1 Decembrie 2023, după datina de tăiat porcul înainte de Crăciun, de către o familie de gospodari din orașul Cugir (Alba).

Decebal a cântărit nu mai puțin decât 423 de kilograme FOTO Facebook/ Vio Petrescu
Decebal a cântărit nu mai puțin decât 423 de kilograme FOTO Facebook/ Vio Petrescu

Porcul, denumit simbolic Decebal, a fost crescut în gospodărie timp de doi ani și șase luni, iar la tăiere a cântărit 423 de kilograme.

Cu o săptămână înainte de a fi sacrificat, proprietarul lui Decebal a lansat pe rețeaua de socializare Facebook și un concurs cu premii.

Cei care urmau să ghicească greutatea animalului sau erau cel mai aproape de cifra corectă, urmau să fie recompensați cu vin și cârnați, preparați din carnea porcului. 

„Câte kg să aibă? Cei care vor scrie cât cântărește vor fi premiați cu cârnați și vin. Dacă sunt mai mulți câștigători, premiul se împarte”, a anunțat fermierul Viorel Petrescu.

Porcul a fost crescut timp de peste 2 ani FOTO Facebook/ Vio Petrescu
Porcul a fost crescut timp de peste 2 ani FOTO Facebook/ Vio Petrescu

Vineri, 1 Decembrie 2023, de Ziua Națională, Decebal a fost cântărit și sacrificat.

Porcul cântărea nu mai puțin de 423 de kilograme, a avut o lungime de 2 metri și o circumferință de peste 1,5 metri.

Proprietarul a folosit un cântar special, respectiv un țarc din fier dotat cu un sistem electronic de măsurare a greutății. Pentru a transporta animalul de la locul sacrificării și până la locuință, a apelat la un prieten cu cupă.

Cinci persoane au ghicit greutatea animalului și au câștigat cele 10 kg de cârnați și cei 10 litri de vin puși la bătaie de bărbat.

Dimensiunile impresionante ale porcului FOTO Facebook/ Vio Petrescu
Dimensiunile impresionante ale porcului FOTO Facebook/ Vio Petrescu

Din cei cinci câștigători, trei au ales să își doneze premiile unor familii nevoiașe din Cugir, care cu siguranță se vor bucura de bunătățile primite de sărbătorile care bat la ușa. 

„Încă un câștigător cu inima bună donează premiul câștigat la tombola cu kilogramele lui Decebal, către o familie. Sincer, atât sunt de fericit de aceste donații”, a transmis Viorel Petrescu.

Cugireanul anunță că la anul revine cu alte exemplare impresionante de porci, printre care fiul porcului Decebal, botezat Burebista, și alt godac din gospodărie pe nume Tanku. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite