Stații de autobuz inteligente, bike-sharing și sistem de management al traficului pe șapte străzi din Alba Iulia

0
Publicat:

Primăria Alba Iulia cumpără echipamente și dotări pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii de transport public din municipiu – lotul 1. Proiectul are o valoare estimată de peste 13 milioane de lei.

Străzile vizate sunt în plin porces de modernizare FOTO Adevărul
Străzile vizate sunt în plin porces de modernizare FOTO Adevărul

Prin proiect vor fi realizate stații de autobuz inteligente, un sistem de management al traficului, precum și stații de bike sharing și mobilier urban. Toate acestea urmează să fie amplasate pe străzile Regimentul V Vânători, B-dul Ferdinand I, I.C. Brătianu, Ardealului, Tudor Vladimirescu, Turnătoriei și Cabanei. Aceste străzi sunt în plin proces de modernizare în cadrul unui proiect cu o valoare de circa 30 de milioane de lei.

O licitație pentru furnizarea de produse și dotări pentru proiectul de reabilitare a infrastructurii de transport public urban din municipiu, lotul 1 a fost lansată în SEAP. Valoarea totală estimată este de 13.404.223 lei, fără TVA

Este vorba despre furnizarea și montajul echipamentelor aferente iluminatului trecerilor de pietoni, stațiile de autobuz, stațiile de reîncărcare, bike sharing, mobilierul urban dar și amenajarea centrului de management al traficului pe strada Bucovinei.

Șase stații de bike-sharing și 24 de stații pentru transport în comun

Potrivit caietului de sarcini, sistemul de bike-sharing va conține un terminal inteligent de închiriere a bicicletelor, stații de predare și preluare a bicicletelor, biciclete inteligente mecanice prevăzute cu computer de bord, aplicație de management operațional, aplicație mobilă și sistem hardware și software. Sunt propuse amplasarea a șase stații de bike sharing cu 60 de stații de andocare a bicicletelor.

De asemenea, au fost prevăzute 24 de stații inteligente pentru transportul public, amplasate pe străzile menționate. Stațiile vor deveni un hub ce oferă informații în timp real cu privire la călătorii, oferind posibilitatea de planificare a rutelor optime, de a accesa informații cu privire la liniile de transport care trec prin fiecare stație, precum și informații de interes public, atracții turistice, evenimente socio-culturale și sportive, harta orașului și informații utile despre vreme și indicatori de mediu.

În continuare, se susține că, prin implementarea unui sistem inteligent al traficului, se urmărește îmbunătățirea eficienței transportului public de călători, a frecvenței și a timpilor săi de parcurs, accesibilității, transferului de către acesta de la transportul privat cu autoturisme, precum și transferul către modurile nemotorizate de transport.

Vor fi semaforizate cu acest sistem un număr de 16 intersecții și două treceri de pietoni de pe traseul celor șapte străzi aflate în proces de modernizare.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite