Bărbat cu permis auto fals, prins beat mort la volan. A cumpărat actul cu 1.400 de euro

0
Publicat:

Un bărbat din Alba a reușit să comită patru infracțiuni grave la Codul Rutier sau în conexiune cu acesta. A cumpărat un permis fals, a condus un autoturism fără drept și a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice la volan.

Șoferul și-a cumpărat permisul cu 1.400 de euro FOTO Pixabay
Șoferul și-a cumpărat permisul cu 1.400 de euro FOTO Pixabay

Vasile D. din Alba a fost trimis în judecată pentru comiterea a două infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, respectiv pentru complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals. 

Potrivit rechizitoriului, în vara anului 2020, fiind abordat de către o persoană necunoscută, a remis acesteia suma de 1.400 de euro și o fotografie în schimbul unui permis de conducere fals. Apoi, în 28 septembrie 2020, fără a deține permis de conducere, Vasile D. a condus un autoturism, iar când a fost oprit de Poliția Rutieră a prezentat permisul falsificat.

Aproape de comă alcoolică

În 19 noiembrie 2020, bărbatul a fost depistat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice (proba nr. 1 alcoolemie - 1,94 g0/00, proba nr. 2 alcoolemie - 1,82 g0/00,) și fără a deține permis de conducere. Alcoolemia respectivă este uriașă și este rezultatul unui consum foarte ridicat de alcool. 

Recent, dosarul a trecut de etapa camerei preliminare la Judecătoria Alba Iulia și, dacă nu va fi înregistrată contestație, va intra pe rolul instanței.

„În cauză nu au fost formulate cereri şi excepţii cu privire la legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală şi nu se impun a fi invocate nici din oficiu. Judecătorul de cameră preliminară constată că rechizitoriul cuprinde datele privitoare la faptele reţinute în sarcina inculpatului şi încadrarea juridică a acestuia, probele şi mijloacele de probă, cheltuielile judiciare, dispoziţia de trimitere în judecată, precum şi alte menţiuni necesare pentru soluţionarea cauzei”, se precizează în încheierea instanței.

Bărbatul riscă până la 5 ani de închisoare pentru cele patru infracțiuni pentru care a fost trimis în judecată.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite