Șofer recidivist condamnat cu suspendare pentru patru infracțiuni rutiere. De ce a fost îngăduitor judecătorul cu el

0
Publicat:

Un bărbat din Alba a reușit performanța să fie condamnat pentru patru infracțiuni rutiere în același dosar. Judecătorul de la instanța de fond a fost indulgent și i-a aplicat o pedeapsă cu suspendare.

Șoferul a fost depistat de patru ori având permisul suspendat, la volan FOTO Adevărul
Șoferul a fost depistat de patru ori având permisul suspendat, la volan FOTO Adevărul

Șoferul condamnat nu a fost, însă, mulțumit de decizie și a depus recurs. Potrivit rechizitoriului, în 11 iunie 2021, Cristian L. a condus un autovehicul pe DN1, pe direcția Teiuș - Aiud, fiind surprins în flagrant în condițiile în care avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autoturisme pe drumurile public. A doua zi, în 12 iunie 2021, bărbatul condus un autovehicul pe o stradă din Teiuș, tot fără permis de conducere.

În 2 iulie 2021, bărbatul a mai comis o infracțiune similară, conducând o mașină pe un drum comunal din oraș. În 14 iulie 2021, a fost susprins de polițiștii rutieri conducând o motocicletă cu număr de înmatriculare din Italia, fără a deţine permis de conducere corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

6 luni de închisoare pentru fiecare faptă

Bărbatul a primit câte 6 luni de închisoare pentru fiecare dintre cele patru fapte. De asemenea, instanța a anulat amânarea aplicării unei pedepsei de 9 luni închisoare la caree a fost condamnat în 2022. „Va aplica inculpatului pedeapsa de 9 luni închisoare, sporită la 1 an şi 5 luni închisoare (prin adăugarea a 1/3 din totalul celorlalte pedepse). În temeiul art. 91 C. pen., va dispune suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei rezultante de 1 an şi 5 luni de închisoare, pe o durată de 2 ani”, se precizează în hotărârea Judecătoriei Aiud.

Judecătorul a susținut că „faptele inculpatului prezintă un grad concret sporit de periculozitate dedus, în special, din alegerea de a ignora cu desăvârşire legislaţia rutieră care reglementează suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice”.

Inculpatul a comis trei infracţiuni prevăzute mai înainte de a fi condamnat definitiv pentru vreuna dintre acestea. Referitor la atitudinea pe care inculpatul a avut-o faţă de faptele săvârşite, acesta nu a putut fi găsit şi audiat în faza de urmărire penală, fără a exista indicii că ar intenţiona să se sustragă de la urmărire penală/judecată, însă, a recunoscut faptele în faţa instanţei, contribuind astfel la soluţionarea cu celeritate a cauzei”, se mai precizează în hotărârea instanței.

Bărbatul a fost obligat să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii timp de 60 de zile în cadrul Primăriei Teiuș sau a Primăriei Stremţ.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite