Situaţie comică la USR Alba. Consilier judeţean exclus din partid la 2 zile după validare. A depus şi jurământul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Raşcovici a fost exclus din partid, dar tot a depus jurământul de consilier judeţean
Viorel Raşcovici a fost exclus din partid, dar tot a depus jurământul de consilier judeţean

Un consilier judeţean din Alba, care a fost validat în justiţie pe data 8 septembrie 2021 a fost exclus din partid două zile mai târziu, în 10 septembrie.

Situaţia hilară se petrece la formaţiunea USR PLUS, care avea lipsă un consilier judeţean după ce un ales a fost numit subprefect de Alba, fiind demis între timp din funcţie.

Următorul pe listă a fost Viorel Raşcovici, şi el fost subprefect, care a demisionat din funcţie după scandalul cu privire la studiile de licenţă. Raşcovici nu a renunţat, însă, la postul de funcţionar judeţean şi a obţinut în justiţie dreptul de a ocupa locul rămas liber în CJ Alba. 

Pe data de 8 septembrie 2021, Curtea de Apel Alba Iulia a admis sesizarea Consiliului Judeţean şi a validat mandatul lui Viorel Raşcovici, candidat declarat supleant din partea Alianţei USR-PLUS, Partidul Uniunea Salvaţi România. Validarea a avut la bază o adresă din partea USR care confirma că acesta este membru USR. Adrresa repsectivă nu a fost trimisă şi la instanţa de fond, Tribunalul Alba, care a respins, iniţial, validarea lui Raşcovici.

Vineri, 17 septembrie 2021, Viorel Raşcovici a depus jurământul pentru a prelua mandatul de consilier judeţean. Reprezentanţii USR Alba au anunţat, însă, că acesta este exclus din partid încă din 10 septembrie, la două zile după validarea mandatului de către instanţă. Aceştia aşteptau o demisie de onoare din partid după scandalul cu privire la sttudiile sale.

Acesta a declarat că a urmat Facultatea de Drept Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridică-Economică, din cadrul Academiei de Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti, şi că a absolvit şi un curs postuniversitar de un an în Psihologie Judiciară, la Facultatea de Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. Universitatea respectivă nu a fost acreditată niciodată de către Ministerul Educaţiei, fiind, de fapt, o instituţie ”fantomă”. Acesta a fost şi motivul pentru care Raşcovici a demisionat din funcţia de subprefect.

Beniamin Todosiu, copreşedintele USR PLUS a precizat că Raşcovici a prezentat în cadrul partidului ”un document de la Ministerul Educaţiei care spune clar că diploma nu este valabilă şi nu este recunoscută de Ministerul Educaţiei”. 

În şedinţa respectivă acesta şi-a anunţat intenţia de a se retrage din poziţia de supleant pe lista consilierilor judeţeni şi de a renunţa la proces. Liderii partidului susţin că a făcut aceste promisiuni doar pentru a nu fi exclus din partid şi cu scopul a putea prelua mandatul de consilier judeţean.

Luni, 20 septembrie, Consiliul Judeţean urmează să fie notificat cu privire la exlcuderea lui Raşcovici din USR Alba. Se va cere, foarte probabil, şi invalidarea mandatului de consilier obţinut cu doar două zile în urmă.

Vă mai recomandăm:

 

Veşti bune de pe lotul 2 din A10 Sebeş - Turda: primul asfalt în zona alunecării de teren de la Oiejdea VIDEO

 

Un meşter din Apuseni duce mai departe tradiţia lespedarilor. Cum se face o lespede şi la ce se foloseşte VIDEO

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite