Subprefectul cu studii la o facultate ”fantomă”, eliberat din funcţie de Guvern după ce a demisionat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Raşcovici va fi demis din funcţia în şedinţa de Guvern de luni
Viorel Raşcovici va fi demis din funcţia în şedinţa de Guvern de luni

Guvernul are pe ordinea de zi a şedinţei de luni un proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţia de subprefect de Alba a lui Viorel Raşcovici.

Acesta şi-a anunţat demisia la sâfrşitul săptămânii tercute, invocând ”motive personale”.

Viorel Raşcovici este în centrul unui scandal privind valabilitatea diplomei sale de studii superioare. Anchete sunt în derulare atât la nivelul MAI, cât şi la Universitatea ”Babeş - Bolyai”, unde a urmat un curs postuniversitar. Acesta a rezistat în funcţia de subprefect doar două luni.

Fostul poliţist Viorel Raşcovici şi-a trecut în CV faptul că a urmat studii superioare la o universitate care nu este acreditată sau autorizată provizoriu de Ministerul Educaţiei, fiind implicată în decursul anilor în mai multe scandaluri.

Potrivit CV-ului, este vorba despre ”Universitatea Internaţională Deschisă Tehnoeconomie şi Cooperare Româno-Americană din Bucureşti, Facultatea de Drept, Legislaţie Internaţională Comparată, Diplomaţie şi Consultanţă Juridico-Economică, domeniul fundamental ştiinţe juridice”.

Viorel Raşcovici (51 ani) a absolvit această universitate în martie 2005. În 2006 a urmat un curs postuniversitar la UBB, pentru care s-a folosit de o adeverinţă eliberată de facultatea neacreditată. La numirea în funcţia de subprefect, Raşcovici a depus o declaraţie pe propria răspundere prin care a susţinut că este absolvent cu studii superioare legale. El a susţinut că atât timp cât a absolvit cursul universitar la UBB Cluj-Napoca şi a beneficiat de spor la salariu în Poliţie ca urmare a studiilor superioare, diploma sa de licenţa este valabilă.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Castelul din Apuseni distrus în timpul filmărilor la „Noi cei din linia întâi” a fost cumpărat de Hilton FOTO VIDEO

 

Fabrica de Arme Cugir, trimisă în judecată pentru explozia în care şi-a pierdut viaţa o angajată

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite