Sera minune la a șaptea recoltă. Cum arată pădurea tropicală în miniatură cu bananieri, portocali și smochini VIDEO

0
Publicat:

Într-o seră improvizată în curtea unui imobil din Alba Iulia a crescut o veritabilă vegetaţie tropicală luxuriantă. „Vedetele” sunt câţiva bananieri înalţi de peste şase metri, care au ajuns la a șaptea producţie de fructe.

Bananele crescute în sera de la Alba Iulia FOTO Facebook/ Ioan Vasiu
Bananele crescute în sera de la Alba Iulia FOTO Facebook/ Ioan Vasiu

Orice vizitator care păşeşte în sera din Alba Iulia este impresionat de ceea ce a realizat nea Nelu, proprietarul acesteia. Intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu arată mare lucru, face trecerea într-o pădure tropicală în miniatură.

Sera domnului Nelu din Alba Iulia te poartă într-o poveste fantastică. Intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu zice mare lucru, te „teleportează” într-o pădure tropicală în miniatură. Doi bananieri imenși, de peste șase metri fiecare, înconjurați de lămâi, portocali, smochini, toți cu roade pe crengi. Plantele au fost cumpărate acum aproape 10 ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale. Prima producție a fost în anul 2017.

Proprietarul nu este un specialist în botanică, ci un om obişnuit, dar mare iubitor de natură şi de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră şi a avut grijă de ele oferindu-le condiţii exact ca în spaţiul lor natural, aflat la mii de kilometri de Alba Iulia. Rezultatul este unul spectaculos. Primii care se bucură în fiecare an de recolta de fructe exotice sunt nepoții domnului Nelu.

FOTO Facebook/ Ioan Vasiu
FOTO Facebook/ Ioan Vasiu

Bananierii produc pentru a șasea oară ciorchini încărcaţi de fructe. Fructele vor fi recoltate la toamnă. Sunt primele banane cultivate vreodată în Alba Iulia, într-o seră improvizată, în microclimatul oferit de anexa unei case. Unii doresc să cumpere „banane de Alba”, alții vor să viziteze sera.

FOTO Facebook/ Ioan Vasiu
FOTO Facebook/ Ioan Vasiu

Domnul Nelu nu este un specialist în botanică, ci un om obișnuit, dar mare iubitor de natură și de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră și le-a dat zilnic ce trebuie: apă, căldură și îngrijire, potrivit alba24.ro.

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite