Cum a reușit o tânără să fie șefă de promoție la un colegiu militar din România. A fost admisă prima la Academia Militară

0
Publicat:

Șefa Promoției 2023 a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, Emilia Stelea, a fost admisă prima la specializarea „Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională” din cadrul Academiei Tehnice Militare București.

Emilia își continuă cariera la Academia Militară FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul
Emilia își continuă cariera la Academia Militară FOTO Colegiul Militar Mihai Viteazul

Cu media de absolvire a claselor IX – XII - 9,90 și media 9,63 la examenul de Bacalaureat, Emilia a absolvit colegiul militar din Alba Iulia cu cea mai mare medie generală, 9,81.

Timp de patru ani a avut cele mai bune rezultate în promoție, dovedind aceeași performanță și la testul de verificare a cunoștințelor în vederea admiterii în academiile militare, susținut săptămâna aceasta la disciplinele Matematică, Informatică și Limba engleză, la care a obținut media 10.

În fruntea clasamentului la admiterea prin repartiție, Emilia a fost admisă prima la specializarea „Calculatoare și sisteme informatice pentru apărare și securitate națională” din cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I”, București.

În ultimul an de studiu, Emilia a purtat pe umeri cel mai mare grad onorific acordat elevilor din colegiile militare, cel de elev plutonier adjutant, fiind pentru colegii mai mici un model de seriozitate, dăruire, perseverență și de împlinire în viață. Pentru Emilia, colegiul militar a reprezentat locul în care a învățat, a explorat, a făcut pasul spre maturitate, iar toate emoțiile trăite aici i-au dat culoare viitorului.

„Voi păstra cu drag în inimă ceea ce mi s-a oferit”

„Am încheiat o nouă experiență de viață, o nouă pagină în cartea vieții, aceea a colegiului militar. Pentru mine viața de elev militar a fost ca intrarea într-un tărâm neexplorat. Un teritoriu care și-a spus povestea pas cu pas. Aici am învățat că este nevoie de energie, efort interior, năzuință și împlinire.  Am aflat că orice progres se petrece dincolo de zona de confort și că, dacă vrei să porți aripile independenței, trebuie să-ți sădești adânc rădăcinile responsabilității. Anii de colegiu mi-au oferit o justă măsură a valorii, arătându-mi că fiecare lecție învățată este un pas spre maturitate, fiindcă trebuie să fim ancorați în propria noastră energie potențială. Întristările, victoriile, dezamăgirile, bucuriile, toate acele emoții trăite în acești ani îmi umplu cerul viitorului de culoare. Au transformat omida în fluture”, afirmă Emilia.

Tânăra este recunoscătoare pentru obținerea acestui titlu față de toți cei care au ajutat-o să ajungă până aici și mai departe.

Titlul de șef de promoție mă onorează și, deopotrivă, mă responsabilizează. Este o onoare pe care doresc să o împărtășesc cu cei care mi-au inspirat speranță, mi-au aprins imaginația și mi-au insuflat dragostea de a învăța: profesorii, cadrele militare, colegii și, nu în ultimul rând, părinții mei. Cu ajutorul lor am înțeles că educația este arta de a face omul etic. Ei au fost busola care care mi-a călăuzit drumul curiozității, cunoașterii și înțelepciunii.

Voi păstra cu drag în inimă ceea ce mi s-a oferit, ,«armele» cu care voi încerca să fac din viitor un loc mai bun, voi păstra tot ceea ce a avut un impact durabil în viața mea de licean: stima de sine, inteligența și caracterul ca obiectiv al educației adevărate, susținerea celorlalți și prietenia”, a mai precizat șefa de promoție de la colegiul militar din Alba Iulia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite